Uer i hundratals, stor långa samt nytt camprekord på Nappstraumen!

Veckan här i Napp börjar med lite tuffare väder men guiderna Calle och Didrik åker ut med varsin grupp på norrsidan. Direkt på första stället tynger det till i spöet för en av gästerna i Calles båt där det sedan landas en riktigt fin torsk på 12kg. Även flertalet torskar i fin mat storlek kommer upp samt en och annan sej i viktklass runt 6-7kg. För Didriks båt kommer det även upp mycket fina torskar mellan 5-7kg. Men tyvärr runt lunch tiden blir några sjösjuka och Didrik åker in till lite lugnare vatten där gästerna återigen plockar fina mat torskar. Det krokas även i en hälleflundra på de lite grundare vattnet men som tyvärr släpper precis vid båtkanten.

Under resterade dagar har vädret varit tufft samt fisket. Men våra gäster har krigat på riktigt bra oavsett väderförhållande där det kommit flertalet roskar runt 10kg samt storsej uppemot 10kg också i båtarna.

Nu kommer vi till det som kanske mest sticker ut för denna vecka här i underbara Nappstraumen.

Det är söndag och klockan slår 04:00 när guiderna Didrik och Calle samt mekanikern Mats drar ut på en satsning för uer. Detta visade sig vara en klockren ide men resultatet var ännu mer spektakulärt än vad de kunde ha föreställt sig. 

Framme på första stället hinner de inte ens rigga upp spöna innan de får besök utav en vikval precis intill båten vilket redan förgyllde morgonen, fisket efter uer’n börjar svårflörtat men tillslut lokaliserar guiderna ett enormt stim med den djupgående fisken och vi alla har tripplehugg med 3-6st på kroken samtidigt, under cirka tre timmars fiske har de redan över 100 uer i båten, helt galet mängdfiske på dessa speciella fiskar. 

Calle som efter en tung och lång fight med något på kroken från djupet som tillslut synar båtens kant och visar sig vara en enorm långa på hela 143cm samt en vikt på hela 16kg. Didrik lyckas även han kroka något i den tyngre klassen där efter en lite längre fight visar det sig vara en gigantisk lubb av alla arter på hela 10kg samt 95cm. Något som är ännu mer speciellt är att denna lubben nu håller camprekordet för Nappstraumen.

Johan är även han ute på vattnet och guidar denna magiska söndag. Johans grupp som han guidar har siktat in sig framförallt på torsk och sej. Fisket efter torsk var rätt trögt men ett par fina landades tillslut där Iris var den som såklart fångade dem största samt på sista driften för dagen smäller det i spöet igen för henne och en fin hälleflundra på 83 cm landades. Magisk avslutning på dagen!

Best Regards / Didrik Stavervik, Johan Mikkelsen & Calle Hjelm