Å! #18! Med en magisk CWC vecka!

Denna vecka har bjudit på allt man kan önska sig i Norge, storflundrafeber samt skrönor om hajar och tvåmetersflundror som blir till verklighet!

I torsdags anlände dom nya gästerna till campen med ett enda mål, STOR FLUNDRA VAR PÅ SCHEMAT! Alla båtlagen satte omedelbart igång med att rigga upp alla spön, jiggar, häcklor och tackel, innan man visste ordet av det så låg återigen våra arronetbåtar som pyntade julgranar vid bryggan. kvällen visade fint väder och båtarna körde ut mot flundraplatserna. Flera fina fiskar blev landade, ingen över två meter men fortfarande en riktigt fin 150cm flundra i topp!

I lördags körde Daniel som kommit tillbaka från havöysund Christer, Jan och Torbjörn i båt 8 för lite mixat fiske efter både flundra och torsk, dessvärre kunde dom ganska snabbt konstatera att torsken inte var på hugget då med endast ett par fina landade under ett par timmar där dem flesta satt i yttersta skinnfliken på på torskarnas läppar! Planen las om och kursen styrdes mot flundraområdena där dom mötte upp dom andra båtarna. I början var rapporterna på radion lika tysta som ett dunkelt mörker, men efter mörker kommer solsken och Kenta i båt tolv ropar ut på radion att han har landat en riktig gigant på 228cm, alla jublar och gratulerar kenta över radion och efter en stund får vi meddelandet om att fisken kontrollmäts till 225cm och med en riktigt fantastisk show simmat ner mot djupet igen. Då är alltså nummer 18 över 2 meter  denna säsong landad och återutsläppt, stort grattis Kenta från oss alla på Nordic Sea Angling!

Efter det började äntligen fisket släppa och med jämna mellanrum kom det rapporter om fina flundror mellan 90-130 cm, Finnarna från företaget Ursuit som låg en bit bort landade en riktigt fin fisk på 167cm som gjorde att alla återigen fick upp fokuset som krävs för dom riktigt stora fiskarna, Uffe rapporterade ganska snabbt om en fin fisk som efter en kortare fight tappat sitt krokfäste…

Söndag morgon och dagen med riktigt fint väder var äntligen kommen! Daniel som Guidade Far och son på 9år kunde redan efter 2 minuter på havet konstatera att Gustav krokat sin första sej samt att den två meter från båten blivit uppäten av en helt gigantisk flundra… Alla stod i chock och ingen kunde riktigt förstå vad som hände… Gustav släppte ner sin sandeel jigg igen och efter några sekunder sitter nästa storsej på kroken, denna gången var det ingen flundra som ville sno sejen för Gustav och ett riktigt gött första pb på sej kunde plåtas på bild samt släppas tillbaka igen!

Gustav fick ju självklart mersmak för flundra fisket efter första incidenten med storflundran och på beställning så tacklades spöna om och Gustav var såklart först ner med sitt bete!  Några minuter går och Helt plötsligt ser Daniel hur det hugger på ett av triggerspöna i fören men precis när han når fram för att sätta krokarna spottar flundran betesfisken, Daniel säger till Morgan och Gustav att vara beredda då den sannerligen hugger igen då den inte kände krok. Någon sekund senare står Morgan med böjt spö och Daniel ställer sig bredvid och instruerar lite tekniker för farsan, båda två var så helt fokuserade på Morgans spö att Gustav 9år glöms bort och helt plötsligt hör man ett gött “hjälp mig jag har en med” Daniel byter fokus och springer över till Gustav som står och bryter flundra med varenda muskel i hela kroppen. Daniel rapporterar på radion att Far och son dubbedrillar flundra och att farsan precis landat sin, nu är det bara Gustav kvar och något alldeles fantastisk utspelade sig över vhf-en. Hela CWC teamet och övriga båtar fullkomligen öste ner kanal 77 med uppmuntrande ord till Gustav som står och kämpar med sina sista krafter, kämpa Gustav, du klarar det Gustav, Kör hårt Gustav du är grym! Detta är bara några fraser som kom över radion… Detta är vi GUIDER extremt tacksamma för och detta vill vi hylla våra gäster denna vecka för! Detta gjorde verkligen denna upplevelse något helt extra för Gustav!  Gustavs första flundra blir landad och mätt till 110cm, en av dom bästa fiskeupplevelserna någonsin kunde blir verklighet för Gustav och hans pappa Morgan! Efter några goa bilder så släpper Gustav ner sitt bete igen och säger att han ska ta en ännu större och som på beställning får han ett hugg och kunde efter ännu en intensiv fight landa en magisk fisk på 122cm!

Efter en liten stund sänds det live på facebook där Uffe står och drillar en RIKTIGT STOR FLUNDRA! Huvudskaken på denna flundra skämtar man inte bort i första hand och alla väntar med spänning på att fisken ska ge me sig och börja lyfta från botten. minuterna går men tyvärr händer det som inte får hända, Linan går på något konstigt sätt av och fisken blir förlorad… Uffe som har en riktigt fin fiskehistorik med stora flundror med flera över två meter och en topp på 242cm sedan tidigare kan intyga att detta utan några tvivel var en gigant på över två meter!  Tråkigt men fiske är fiske och på dessa riktigt stora individer är det väldigt små marginaler man spelar på!

I måndags natt blev det äntligen ordentligt med aktivitet i havet, rapporterna om den ena hälleflundran efter den andra rullade med jämna mellanrum in över radion och våra guider som körde ett kortare privatpass lyckades landa flera fina flundror med med 120cm i topp. Trumman och gänget som körde natten ut upplevde ett helt otroligt sejfiske med 17 kilo i topp samt en hel drös fiskar över 14 kilo! I vanlig ordning så rapporterade finnarna in en fin fisk, denna gången på magiska 185cm, kort därefter smackar smackar Schmiterlöw en riktigt go fisk på 177cm! 

 

En annan Helt otrolig sak som har hänt den här veckan är att säkerligen hälften av båtlagen haft kontakt med eller har sett haj! Det är faktiskt så att vi har en hajart här uppe i nord som mer eller mindre beter sig som sina besläktade vänner söderut, Sillhajen lever framförallt av fisk såsom strömming och makrill. Årligen siktas dom här uppe kring lofoten och även längre norrut, Det ska tilläggas att denna art är starkt hotad av överfiske och det är olagligt att rikta sitt fiske efter dom! Däremot har vår Guide Alexander Lindgren fått tillåtelse av norska HAVSFORSKNINGSINSTITUTET att testa riktat fiske efter dom, anledningen till att Alex har fått tillåtelse att rikta fisket efter sillhaj är av forskningssyfte för att ta reda på om det faktiskt går, om det är så att det lyckas och att Alex landar en sillhaj så ger det otroligt viktig information till ett eventuellt märkningsprojekt där man vill kartlägga denna otroligt fina hajart!

Något som är otroligt coolt och hoppingivande är att Kent som tidigarer landat en  flundra på 225cm denna vecka krokade i en sillhaj som tippas på att vara iallafall 2.5meter! Denna Haj fick dom även med på film bara några meter ifrån båten!

Nu rundar vi av en helt fantastisk vecka och blickar framåt mot att nya fiskehistorier om giganter som bärgas ur djupet ska skapas!

Tight Lines//

Daniel, Alex, ,Markus och Oskar