Vesterålen

När vi besökte denna plats första gången så infann sig omgående en otroligt positiv känsla. Efter att ha ”lusläst” sjökort, gjort research om fisket, men inte minst fått möjlighet att själv få ta del av både fiske-och naturupplevelser i detta område, då var inte beslutet svårt att ta. Vi är glada att kunna dela med oss av denna lilla pärla beläget i Jörnfjorden på Vesterålen!

Här finns hundratals av intressanta fiskeplatser både ut mot storhavet, men också på mer väderskyddade platser. Stor torsk, stor sej och hälleflundra är vanligt förekommande här, men det finns också möjlighet att fånga andra arter. Här finns också bra möjligheter att få se valar, havsörnar och späckhuggare i området. En dryg timme från campen har vi också hittat ett helt unikt grundområde med god strömsättning som gång på gång levererat enorma torskar upp till hela 32 kg, långor på över 28 kg, sejar upp till 18 kg och hälleflundror upp till hela 240 cm. Detta är garanterat en av Norges absolut hetaste fiskeplatser som bara måste upplevas på plats!

Det finns 4 st enheter på boendet med 5-8 bäddar i var lägenhet. Boendet håller en mycket hög standard och man har en fin utsikt över Jörnfjorden. Det finns också en gemensamhetslokal där större sällskap kan avnjuta middag tillsammans. Precis som på våra övriga resmål så har vi en erfaren guide på plats. Här finns också frysrum, torkrum, rensplats, bensinförsäljning m.m. som behövs för att allt skall fungera så smidigt som möjligt på er fiskesemester.

Vi har också en bil som står till gästernas förfogande för att man skall kunna göra sina matinköp i butiken som ligger 6-7 km från campen.

Varmt välkomna till Vesterålen!