Späckhuggare och grymt torskfiske i Vesterålen!

Den senaste veckan har vi verkligen haft några riktigt fina dagar här ute utanför Vesterålen. Väderet har verkligen varit fint, och även om Måndagen var tuffare, lyckades båtarna med et bra fiske endå! De har varit et större fokus på torskfisket den senaste tiden, men de har også blivit lagt en god del tid på hälleflundran blant båtlagen – och de har visat sig at leverera!

Under hälgen hade vi också besøk av en familj från Småland, som hade tagit med Edvard på 10 år! Då väderet tillåtade att åka ut på torskbankarna, så var de ingen tvekan om va Edvard ville fiska. Redan förste nedsläppet smackade Edvard i sin allra första torsk på runt 5 kilo! Och de goa fisket fortsatte utover dagen, och Edvard visade verkligen hur torskfisket skulle gå til, och drog fina torskar dessa dagar upp til 11 kilo! Farsan Marc drog också fina torskar upp til 12 kilo. Otroligt roligt att få ta med den yngsta generasjonen ut på detta fisket, och kul at se at vi har verkligen har en ung storfiskare här på campen!

I fredags rattade Douglas Guidebåten, och hade med våra Boråsare på et riktat flundrefiske då vinden endå var svag. De kan inte ha dröyt mer änn 5 sekunder från Hilmertz traff botten, til första flundran satte på kroken! En stökig fight senare kunde dom landa dagens första flundra på 136 cm, som då fick simma vidare efter en riktigt rolig fight på de grunda vatnet. Bara några straxar senare fångade dom ytterligare en firre på ca 100 cm på spinnfisket också!

Vi har också haft besøk av en stor flock späckhuggare precis utanfor campen doms sensate dagarna som har jagit sild! Et riktigt mäktigt syn, och en stor upplevelse att få se dom så nära!

De sjuka torskfisket har hållt i sig under hela veckan, och jag kan inte riktigt säga hur många torskar över 10 kilo vi har landat den sista tiden, men de är många! Varje gång vi har släppt ner under dessa sejstim, har de smackat till direkt på alla spön. Under lørdagen kom de verkligen upp stora torskar, och Christoffer i Guidebåten drog de längsta strådet med en riktig padda på 24 kilo! Gustav i båt 2 fick även en riktigt grym torsk på 17-18 kilo. Norrmännen i båt 4 och 7 har fokuserat mycke på flundra i närområdet sista dagarna, och har verkligen lyckas med att lura upp dessa plattisar. Under et kortare pass här om dagen, fick dom flera matfiskar på 90-110 cm bara et lite stenkast från campen!

Våra skotska gäster i båt 5 la sista sista fiskepass helhjärtat på flundra, och fick verkligen avslutat på topp! For direkt på morgonen sista dag, så smäller de til hos Pete, och de känns verkligen tungt. Upp kommer en större flundra, och Pete kan landa sitt livs första flundra på 142 cm allre sista dagen denna veckan! Lyckan var stor, och deras glis kunde man inte ta fel av när dom kom i land.

Nu laddar vi upp för ännu en ny vecka, och de de ska bli riktigt kul att komma sig ut igen! Väderet ser ju inte så lovande ut dom förste dagarna, men de ska nog lugna ner sig under hälgen. Men de har kommit upp fina fiskar i närheten av campen, så vi ska nog lyckas!

Tight Lines // Jörgen & Douglas