Årets första långtur i Vesterålen!

Sesongen har nu verkligen kickat i gång på alla våra campar i Nord Norge nu, och här på vår nya camp i Vesterålen börjar de verkligen at fyllas upp dom kommande veckorna. Samtidigt som camparna fylls upp, har vädergudarna verkligen ställt upp for oss dom sista dagarna. Så mycke att vi äntligen kunde komma ut på en efterlängtat långtur…

Den sista veckan har gästarna lagt mycke fokus på båda torske och flundrafisket här utanfor. Dom første dagarna på veckan hade vi de ganske tufft i letande efter torsken, men under dom kommande dagarna lossnade de for Marcus som rattade guidebåten, och dom traff då på et galet mängdfiske efter torsk långs grunntopparna utanfor. Även ute på djupkanterna stog de kvar lite Skrei-torskar som dom lyckades fånga upp til typ 10 kilo.

Med et lyckat fiske efter torsk under dessa dagar, var de flera utav båtarna som var sugna på att åka på våran långtur här. Och äntligen skulle de bli läge att faktiskt kunne genomföra denna turen i hälgen som var. Så tidigt söndag morgon drog vi 3 båtar ut på denna magiska plats under otroligt fina forholdanen. Dagens mål var ju självklart å sikta sig inn på torsk och dom stora långorna som finns der ute. Ganska snabbt i først nedsläppet fick vi kontakt med torskarne, och vi hade et lite torsk race på mycke fina matfiskar mellan 5-10 kilo! Detta var otroligt rolig fiske, men grabbarna ville bända ännu tyngre efter ett tag…

Vi sökte då upp långan som befinner sig där ute. Och de kan inte ha tagit mer enn 2 minut innan vi hade dubbelthugg på stora fiskar! Jörgen och Patrick sto med var sitt goda spöböj ganska så direkt inn i första driften. Efter några tunga gung och headshakes hos dom både, kunde dom landa var sin stora långa på 17 och 24 kilo! Dom två andra båtarna hakade på till detta stället, och varje båt landade fiske över 20 kilo!

De var otroligt kul at komma sig dit ut igen, och vi kan knapt vänta med at komma tilbaks dit. Nu är en ny vecka på gång, och vi har många dagar på havet framfor oss. Väderet ser väldigt lovande ut, och vi hoppas på flera långturer och nye fiskeupplevelser!

Tight Lines // Marcus, Jørgen, Douglas & Kristian

Ä