Vesterålen – Fisket

Campens placering ligger väderskyddat inne i Jörnfjorden. Efter 5 minuter med båt når man den större Eidsfjorden med stora djup och intressanta platåer. Här finns ett bra bestånd av stor torsk och sej. Här finns också ett område med korallbotten där man har bra chans att fånga en massa spännande fiskarter som Kungsfisk, Marulk, Långa m.m.

I Sydostlig riktning finns också flera intressanta fiskeplatser för hälleflundra och havskatt, som dessutom ligger ganska väderskyddat.

Går man lite västerut så vimlar det av intressanta fiskeplatser där stora djup varvas med mängder av grundtoppar. Runt dessa grundtoppar finner man mängder av stor torsk och sej. Här finns också många intressanta ”sandrännor” mellan topparna där de stora hälleflundrorna ligger och lurar…

Särskilt området sydväst och väst om ”BÖ” är ett otroligt hett område med mängder av olika fiskeplatser. Inte heller helt ovanligt att man stöter på späckhuggare och andra stora marina djur i detta område. Fortsätter man ytterligare sydväst finner man också ett grundflak som framförallt under försäsongen bjuder på ett makalöst torskfiske.

En dryg timme från campen har vi också hittat ett helt unikt grundområde med god strömsättning som gång på gång levererat otroliga fiskeupplevelser. Här fångar vi många grova torskar över 20 kg med en toppfisk hittills på hela 32 kg samt ett otroligt stabilt fiske efter stor långa på relativt grunt vatten. De största långorna har tyngt ner vågen över 28 kg. På denna fiskeplats som håller enorma mängder betesfisk jagar också stora sejar i frivattnet och kring många av områdets grundtoppar huserar  hälleflundror. Den största hittills mätte makalösa 238 cm. Detta är garanterat en av Norges absolut hetaste fiskeplatser men platsen är beroende av mycket bra väder så när möjlighet ges skall man inte tveka att sätta kursen hit.