Camprekord på havskatt i Vesterålen – 10,5kg!

Efter en fantastisk vecka här i Vesterålen med många timmar på havet och att fantastiskt varierat fiske kan vi konstatera ännu ett nytt camprekord och en riktig storfångst! I dagsläget är det mer och mer sällsynt att få se dom riktigt stora havskatterna på grund av över fiske på dom ofta lokala och känsliga bestånden. Där av är vi extra glada över att få fiska i ett sådant otroligt område som här på Vesterålen där det fortsatt simmar så mycke drömfiskar, som denna otroliga havskatt på hela 10,5kg!!! Denna fisk är en otroligt viktig fisk för beståndet som bär på fina gener och fick där av självklart simma vidare, vi uppmanar även andra att återutsätta dessa stora exemplar så att vi kan fortsätta ha ett sådant fint fiske i framtiden.

U

Veckan har för övrigt bjudit på ett fint fiske efter torsk, flundra, sej, rödspätta, kolja, bleka och uer vilket återigen visar vilket grymt fiske efter diverse arter vi har här och ofta fångas många arter överlappande på många av ställena. Det har fångats torskar upp till 16-17 kilo, sejar upp till 12-13 kilo, rödspättor på 2-2,5 kilo, kolja upp till 4 kilo, blekor på 3-5 kilo, hälleflundra upp till 117 centimeter och uer i lagom matstorlek.

Tight Lines// Douglas & Jørgen

V