En blöt fångstrik historia från Vesterålen!

Vilken grym vecka vi har haft här på Vesterålen, ett varierat fiske efter diverse arter och galet mycket regn har varit utgångspunkten för veckan och bra har det blivit. I söndags när vindarna var låga kom vi oss återigen ut på torskområdena som var precis lika bra som tidigare och under 1,5 timma hade vi så mycket action på 5-15 kilos torskar så att vi kunde återgå till flundra jakten igen. Flundrafisket har varit så stabilt att vi i Guidebåten landat flundra varje dag under veckan samt att våra tyska gäster som fiskat mycket sej med gott resultat, även landat en del flundror med topp på hela 150 centimeter!

Veckans sista guidning spenderade jag i Holländarnas båt, med sydliga vindar så skulle vi satsa på fisket efter torsk och sej i närområdet. Vi drog ett gäng fina torskar till en början men sedan var det bara fullkomlig invasion av sej i 5-10 kilos klassen vilket är riktigt kul, men inget vi skulle lägga för mycket tid på. Vi sadlade om till lätta spinnutrustningar och kastade små lätta jiggar in över några grunda kelptoppar i jakt på bleka istället, ett fiske grabbarna i båten var riktigt sugna på att testa och av goda skäl då dessa fiskarna bjuder på stenhårda hugg och roliga fighter på de lätta utrustningarna. Efter bara en liten stund hittade vi tekniken och rätta stället vilket resulterade i att vi landade 7 stycken fina blekor med topp på 4 kilo!

F

Tight Lines// Douglas & Jørgen