Skrei på 18kg och Hälleflundra på 125cm här i Nappstraumen

Denna veckan har vi haft allt från storm, regn och +10 grader till ett par minus, solsken och ett landskap täckt av snö. Skreien tycks fortfarande stå en bit ut till havs så vi kämpar på med att aktivt söka efter fisken och vara snabba med att pricka de små stimmen man finner. S-O och gänget rapporter om en torsk i 18kg klassen och Darek och hans båtlag lyckades även att landa en fin hälleflundra på 125cm i Nappstraumen. Fler båtlag berättar också om flera tappade flundror, många kontakter och stigningar.

Våra tyska gäster Kuhl från förra veckan berättade även att de träffade på en stor grupp späckhuggare som jagade sill helt tätt vid båten. Uppemot 20 individer som aktivt tryckte ihop sillstimmet. Det simmade helt under båten och var otroligt nyfikna. En upplevelse som förgyllde deras fiskeresa som de aldrig kommer glömma.

Dagen innan VM i Skreifiske så rapporterades även om en spöfångad skrei på 40kg här i Lofoten, så även om det har varit lite svårare att finna fisken hittills så verkar det komma in lite större fisk just nu. Vi kryssar fingrarna för fler storfångster här i Lofoten. Vädret ser äntligen lite mer lovande ut för det kommande dagarna så vi hoppas prognoserna håller i sig. Fler rapporter kommer inom kort.

//Johan & Calle