Nytt camprekord, 230 cm Hälleflundra i Nappstraumen

Det har varit några händelserika dagar i Lofoten med fantastiska fångster att rapportera. Men innan vi går in på Monsterflundran så backar vi tillbaka till slutet av förra veckan.
För varje dag som gick så har allt fler och fler båtlag träffat rätt på större stim av skrei. Detta på både sydsidan samt nordsidan även om det är fortsatt en hel del sökande så verkar det finnas fler och större stim av torsk längs kusten nu. Vi hade även besök utav ett härligt gäng norrmän från Stavanger som lyckades fånga riktigt mycket fin torsk under de 3 dagars fiske det hade bokat. Einar slog även till med en torsk på hela 25 kg vilket blev största torsken för veckan.

Men flera mellan 15-20 kg har också landats fördelat på båtarna. Båt 3 med kapten Fritte lyckades även guida upp en flundra på 107cm till sin far Herbert Vermum från Visby vilket också var hans första flundra och en härlig avslutning på förra veckan. Även båt 5 med Mia som kapten berättade om ett helt sjukt skreifiske under deras näst sista dag med non stop action och backar som var fyllda till bredden. Största på runt 14 kg och många fina runt 10kg. Trötta men med stora leenden kunde de avsluta veckan med flaggan i topp.

Denna veckan har vi äntligen haft riktigt härligt väder och ännu mer skrei längs kusten. Även denna veckan har det rapporterats om torskar uppemot 20 kg men det som kanske utmärker sig allra mest är kanske lördagen då många båtar riktade in sig på hälleflundra. 09:38 får jag ett samtal av en väldigt exalterad Markus Örnborn som berättar att dom precis säkrat ett monster vid sidan av båten och detta knappt ett stenkast från campen. Markus berättar att detta aldrig hade gått utan hans båtkamrater Fredde och Danne. Ett teamwork utan dess like där Danne satte kveitekroken och säkrat upp denna drömfisk som efter kontrollmätning uppgick till hela 230cm och är således nytt camprekord här i Nappstraumen. Den högg på en Crazy Daizy 400gr i färg Robo Cod från Westin Fishing i med Curly tail. Vi på Nordic Sea Angling gratulerar till en fantastisk fisk och prestation. Underbart att se en sådan fin fisk simma tillbaka igen. Allt detta endast några minuter ifrån vår camp. Stort grattis till Markus och hans båtlag som lyckades fånga denna fantastiska drömfisk och har således skrivit historia hos oss på Nordic Sea Angling.

Men denna lördag slutar inte här. Lite senare styr Calle och hans vänner söderut på yttersidan och kunde rapportera om 3 fina flundror med största på 107cm tagen på spinnfiske på riktigt grunt vatten. Även Båt 5 med Thomas bakom ratten rapporterade om en fin hälleflundra på 135cm, även denna tagen i Nappstraumen som givetvis fick simma vidare igen. Jag själv (Johan Mikkelsen) styrde kursen mot ett grund lite längre ut tills havs trots en del grov sjö. Gänget i guidebåten ville fiska flundra och jag hade ett ställe som jag länge velat pröva igen då sist gång jag var där tappade vi en stor flundra på denna plats. Väl framme så händer det som jag någonsin aldrig har tidigare upplevt. Jag stannar båten, går fram i fören för att visa tekniken för Christoffer, släpper ned ett Anti Twist Rig riggad med sill. Vevar upp någon meter från botten och förklarar hur jag fiskar med betesfisk samt vad man ska tänka på när man fiskar med cirkelkrok. Jag hinner knappt bli färdig med att förklara tekniken förrän det är nått som biter på. Christoffer tar över och följer instruktionerna jag precis givit honom. Det drar iväg och jag ropar NU! Han drar upp bromsen och börjar veva tills spöt står bockat i en djupbåge under båten följt av en skrikande rulle… De andra i båten tror knappt det är sant, jag skriker FLUNDRA! VEVA UPP! De andra hade inte ens hunnit släppa ner och börjar skratta av hela situationen. Jag slänger mig på ratten för att parera den brutala första rusningen. Rusningen tycks inte ta slut, jag börjar snegla på hur mycket lina som egentligen är kvar på rullen.. Det börjar sina. Jag börjar köra efter fisken i full fart samtidigt som Christoffer gör ett fantastiskt jobb med att veva ikapp och håll full press på fisken. Efter ca 12 min kaos med adrenalin som pumpar och armar som skakar så ser vi att flundran börjar närma sig. Jag gör mig klar med kveitekroken och tänker att den här får jag inte missa.
Trots den grova sjön lyckas den komma upp fint vid båtkanten och jag får säkrat fisken. Euforin i båten är obeskrivlig, Christoffer skakar av adrenalin, glädje, chock, sjösjuka och allt på samma gång. Alla står och gapar och säger att det är det sjukaste dom varit med om, och jag kan bara instämma. Hälleflundran mättes till 175 cm och fick efter några snabba bilder friheten åter. En mäktig syn och vilken fiskehistoria det blev. Kan tillägga att det var Christoffers första flundra någonsin och han löste det som ett proffs. Vi på Nordic Sea Angling gratulerar till ännu en drömfisk.Det kom även upp fler flundror denna dag men jag tror vi nöjer oss med denna uppdatering från vår camp Nappstraumen – nu med nytt camp rekord på hälleflundra och ett skreifiske som bara blivit bättre och bättre!

Som alltid, Nappstruamen har verkligen en fantastiskt läge, en fantastisk camp, väderskyddat och som bevisar ännu en gång att det simmar giganter bara ett stenkast från campen. Kan också tillägga att det har skådats fler späckhuggare och valar under dessa dagar. Vad mer kan man önska sig?

Varmt välkommen till vår camp Nappstraumen i Lofoten.

Bästa hälsningar,
Johan och Calle