Stormen som drog över Nappstraumen

Denna veckan inleddes med tre inblåsta dagar där vindstyrkor på 25 m/s fick hytterna att skaka och i hamnen stod båtarna och rycktes fram och tillbaka till en och annan tamp slet sig. Guiderna fick sitta nattvakt och lägga extra spring för att säkra upp de mest utsatta båtarna. En minst sagt hård inledning på veckan, framförallt när man har en camp fylld med laddade fiskegäster som rest helt från Nederländerna för en veckas fiske i Lofoten. Besvikelsen blir såklart stor när man sitter inblåst i hytterna men vädret är ju tyvärr den faktor vi inte kan påverka. Kan tillägga att så här dåligt väder är extremt ovanligt så här års och kan själv inte komma ihåg när vi haft så mycket dålig väder på så kort tid. Men även detta gick över och gästerna kom tillslut ut på havet även om dom blev begränsade till sydsidan och Nappstraumen då våghöjden fortfarande var för stor på nordsidan.

Trots svåra väderförusättningar så landes 4 flundror i Nappstrumen med största på 110 cm vilket var total lycka efter att ha varit inblåsta så många dagar. Speciellt då de flesta av gästerna aldrig hade fiskat i Nordnorge tidigare. Raffie och Linda från Cordes Travel berättade också om ett bra rödspättefiske med lite över 10 landade med topp på hela 52 cm.

De båtlag som krigade ut sig på sydsidan så fångades en del torsk och sej samt en havskatt. Sista dagen så kunde även några båtlag komma ut på nordsidan för några få timmars fiske där det lyckades få torsk upp till 12 kg och där mängdfisket var lite bättre jämfört med sydsidan. Det som har varit härligt är att trots all detta dåliga väder så har stämningen varit god på campen och alla har verkligen tagit varje tillfälle man kunnat för att komma ut på havet och få känna lite spöböj. Även guiderna har fått mycket beröm för att verkligen velat göra den här veckan så bra den kan bli trots det dåliga förutsättningarna vilket gästerna verkligen har varit glada för. Tänker att bilderna nedan kan tala sitt egna språk, ett gäng nöjda gäster med upplevelser de sent kommer glömma trots att vädret begränsade dom under veckan. Men skam den som ger sig och så länge man tar alla chanser man kan få så brukar veckan bli bra ändå.

Nu väntas bättre väder och en ny vecka med nya gäster står redo, mer från oss i Nappstraumen kommer inom kort.

//Calle Hjelm & Marcus Pettersson

S

S