Veckorapport från Nappstraumen

Första veckan i September inleddes svårt då första dagen präglades av nordlig vind. Dagarna innan hade vi haft bra aktivitet på både torsk-, sej, och flundrafisket. Så fort vinden vred så var det som att fisken slutade nappa. Om det bara har att göra med vinden låter jag vara osagt då det finns så många faktorer som spelar in när det kommer till fiskens huggvilja men att vi fick 3 svårfiskade dagar det kunde vi alla vara överens om.

Vi krigade på, mycket sökande med båtarna och när vi väl fann fisken så var den väldigt svår att få dem till att bita. Det kom dock upp en del torsk i fin matstorlek under de första dagarna men det var först på söndagen som fisket släppte ordentligt för en del av båtarna. Där bland annat Kjelle från båt 9 landade veckans största torsk på 15 kg! Det kom även ett par riktigt fina blekor under veckan och sej upp till 6-7 kg som störst. Både söndagen och måndagen bjöd på riktigt fint väder, mer aktiv fisk, även vinden hade nu vridit över till mer västlig vind. Äntligen lite goa spöböj och stundtals bra action bland båtarna som bilderna visar här nedan från den holländska gruppen som Johan Mikkelsen guidade.

Det landades också ett par flundror under veckan men de flesta av mindre kaliber. Dock alltid kul med flundra i båten! Gänget i guidebåten med Calle Hjelm bakom ratten krigade på bra under veckan och resulterade ändå i ett gäng fina fiskar. Men den stora flundran simmar fortfarande kvar där ute så det är bara att slipa krokarna igen och fortsätta nöta på!

Vår brittiska grupp med Stephen bakom ratten rapporterade också om ett par flundror samt ett gäng riktigt fina spättor uppemot 2 kg.

Nu går vi in i höstsäsongen och redan denna veckan fick vi uppleva ett magiskt norrsken över campen. En minst sagt häftig upplevelse för dom som aldrig skådat detta naturfenomen. Nu laddar vi för en ny vecka här i Nappstraumen med lovande väderleksrapporter så hoppas vi på mer fina fiskerapporter här ifrån.

Tight lines,
Johan Mikkelsen & Calle Hjelm

S