186 cm, 152 cm, 150 cm och stora spättor i Nappstraumen

Höstfisket fortsätter att leverera här i Nappstraumen trots en hel del dåligt väder som har begränsat oss till närområdet.

Det är inte många timmar vi har haft ute på det öppna havet denna veckan och när vi väl kommit ut så har fisket varit rätt svårt dels på grund av de stora vågorna men också att fisken inte riktigt varit på hugget. Trots detta inleder våra holländska gäster med en brutal flundra på hela 186 cm tagen endast ett par distans ut från Nappstraumen. Efter ett par snabba bilder fick den så klart simma vidare igen. Detta visar ännu en gång att fler och större flundror drar sig närmare Nappstraumen och in på grunt vatten för att äta upp sig inför vintern. Nästa dag så lyckades vi ta oss ut på det öppna havet där flera båtlag valde att rikta fisket efter flundra. Flera kontakter och stigningar denna dag men fisken verkar inte riktigt vara på hugget. Däremot så lyckades Marcus Pettersson i guidebåten att guida upp en fin flundra till Knut Bernadsson på 152 cm denna dag och ett par flundror till i mindre kaliber landades fördelat på båtlagen.

Nästkommande dag blåste det riktigt hårt och endast ett fåtal båtar kriga sig ut där ett par mindre flundror fångades i närområdet, däremot rapporter Johan Mikkelsen från guidebåten att de landade en 20-25 stycken fina spättor upp till 52 cm där många låg på runt 50 cm, och allt detta inom loppet av 2 timmars fiske i riktigt tufft väder. Gästen S-O som skeppade andra båten denna dagen med gästerna från Fiskespecialisten i Ed lyckades också riktigt bra med en toppfisk på hela 59 cm! Fisket efter rödspätta så här års är verkligen riktigt bra och ett trevligt substitut när man inte kan komma ut på det öppna havet.

Avslutningsvis lyckades även den andra holländska gruppen Theuws landa en flundra på 150 cm som givetvis simmade vidare igen och guiden Calle Hjelm som skeppade den brittiska båten landade en fin torsk på 15 kg under sista dagen.

Trots en vecka där vi varit inblåsta en hel dag och varit extremt begränsade de övriga dagarna så har det ändå kommit upp 3 hälleflundror över 150 cm med topp på 186 cm, torsk på 15 kg och många spättor över 50 cm med topp på 59 cm fördelat på båtarna.

Notera också att vi öppnat upp möjlighet att boka helt in i november månad om man verkligen vill uppleva det här grymma höstfisket efter hälleflundra och stora spättor!
Ju kallare vattentemperaturen blir desto fler och större flundror söker sig närmare campen, detta får ni inte missa om ni är på jakt efter STOR flundra!
Våra guider Johan Mikkelsen och Alexander Lindgren kommer stå redo inför höstfisket.

Varmt välkomna till höstfisket i Nappstraumen här i Lofoten!

//Johan Mikkelsen, Calle Hjelm och Marcus Pettersson