Vinden vände med en fin avslutning på veckan i Nappstraumen

Efter flera dagar med kalla vindar från Nordost och ett relativt trögt fiske så vände vinden och fisket drog igång. Sydliga vindar, fint väder och en grymt mixfiske på både Torsk, Sej, Bleka, Rödspätta och hälleflundra!

Vår guide Calle guidade Rafie och Linda denna dag där dom riktade fisket efter bleka och storsej. Med lätt haspelutrustning så åkte dom till några utav våra nya bleka platser på Nordsidan. Det träffade rätt omgående och kunde landa ett flertal fina Blekor runt 3-4 kilos klassen. De testade även på att leta efter lite nya platser vilket skulle visa sig bli en riktigt succé också med en Bleka på hela 6 kg i topp! Efter detta åkte dom ut till djupare vatten och spinnfiskade efter storsej. Långa små jiggar som fiskades snabbt upp i vattnet var melodin för att få storsejen att hugga. Bra mängdfiske med flera runt 7-8 kg och med en topp på ca 12 kg! Det landades även en fin flundra tidigare på 118 cm tidigare i veckan.

Ett av de andra båtlagen riktade istället fisket efter hälleflundra denna dag och lyckades lura upp hela 7 st under dagen. Inga giganter men ett grymt mängdfiske där största mättes till 98 cm. Även denna båt fiskade med lite mindre jiggar men fick även två utav fiskarna på betesfisk. De andra båtarna rapporterade också om ett fantastiskt mängdfiske på både torsk och sej med flera runt 10-12 kg. Det blev verkligen en kanon dag med fint väder, sommarvärme och nöjda gäster.

Även Måndagen var vädret bra och så även fisket. Fortfarande sjuka mängder fisk. Spelar nästan ingen roll vart på yttersidan du la så länge du fann gruntoppar med lite djup utan för så fanns sejen och torsken där och dem tveka inte på att kasta sig över deras jiggar. Gästerna var helt lyriska med non-stop action och många fina torskar och storsej med ett snitt på 7-8 kg. Dagen största torsk landades av Linda på hela 18 kg! Ett annat båtlag rapporterade även om en grym flundra på hela 138 cm från platsen Mixflaket.
Raffie och Linda testade även på både Rödspätta- och Blekafisket denna dag också med grymt resultat. Rödspätta med topp på 54 cm och många runt 45 cm.
Det fick även ett par blekor runt 2-3 kilos klassen också innan dom var tvungna att avbryta fisket då det kom in lite sämre väder på eftermiddagen.

Sista dagen för veckan i Nappstraumen fortsatte i samma anda med riktigt stabilt och bra mängdfiske på både torsk och sej ute på nordsidan.
Gästerna för veckan kom tillbaka med stora leenden och trötta ryggar. Ett bra tecken på en lyckad vecka här hos oss på Nappstraumen.
Nu har vi nya gäster på campen och nya rapporter kommer inom kort.

Vi tackar alla gäster som varit på campen denna veckan och önskar alla nya varmt välkomna, nu kör vi!