Inleder veckan med solsken och mängdfiske i Nappstraumen/Lofoten

Uttrycket ”Efter regn kommer solsken” stämde fint när de nya gästerna anlände Nappstraumen och fick en kanonfin inledning på veckan efter ett par veckor med väldigt skiftande väder. Gästerna möttes av solsken och svaga vindar med endast gammal sjö som rullade in längs kusten. Guiderna Calle och Marcus satte siktet på yttersidan Lofoten där möjligheterna är oändliga.
Fisket bedrevs längs de alla fina grundtoppar och plattåer längs djupare vatten där de fick uppleva ett riktigt fint mängdfiske på både torsk och sej. Något som aldrig brukar slå fel här i Nappstraumen, så fort man kommer ut så brukar man snabbt få känna på storsejens rusningar eller uppleva ett riktigt torskrace när man prickar in huggperioden. Så var det även denna dag även om det riktigt stora höll sig borta så fångades mängder med fin torsk upp till 12 kg och mycket sej upp till 8-9 kg.

Några gäster tog även med sig lättare utrustning som har varit en riktig succé ute på grundtopparna efter både sej och torsk. Vår guide Calle Hjelm testade även lite nya platser på bleka där han placera båten nära de yttre skären så de kunde kasta med små jiggar över kelpen och som direkt visa sig fungera. Hans gäst Diego lyckades landa en riktigt fin Bleka på 5-6 kg klassen och hans båtkamrat en runt 2 kg. Ett helt klart underskattat fiske med lätt utrustning. Brutala hugg på grunt vatten, något som vi absolut rekommenderar att våra gäster får testa för att bryta av det tunga fisket och få chans att vila de ömma ryggarna efter allt bändande ute på djupt vatten.

Det fångades även ett par mindre flundror denna dag med största på 89 cm, alltid trevligt oavsett storlek!

Nu väntas dock sämre väder komma in igen så vi hoppas att det drar över fort så man kan komma ut och få bända lite tungt igen. Annars lär det bli lite mer fiske i närområdet efter hälleflundra i Nappstraumen eller kanske testa lyckan på rödspättan.

Mer från oss inom kort,

//Marcus Pettersson och Calle Hjelm