Fantastiskt väder och storflundra i Nappstraumen

Så kom det fantastiska vädret vi länge väntat på, 16 grader, solsken och riktig sommarkänsla i luften. Äntligen har båtarna i Nappstraumen kunnat gå ut till de önskade platserna ut på det öppna havet där både stortorsk och storsejen har väntat. Veckan börjades med en långtur på yttersidan Lofoten. Här var det torsk och sej som var dagens mål men med goda chanser till hälleflundra. Ett spegelblankt hav och en helt fantastisk start på veckan. Riktigt bra mängdfiske på torsk på lite djupare vatten med många fina i 7-8 kilos klassen med ett par runt 10-13 kg samt en toppfisk på hela 16 kg. Ett stabilt fiske och en perfekt inledning på veckan. Även storsejen börjar komma in i större stim och flera fina runt 7-9 kilos klassen fångades med topp på 10 kg. Det landades även några flundror med största på 103 cm. Det är sånna här dagar man bara njuter av att vara ute på havet med solbrända kinder och salt i håret, bra fiske och gott sällskap. Mer behöver man inte för att släppa all vardagsstress där hemma och bara vara i nuet och njuta av den fina naturen och ett grymt fiske.

Det känns verkligen som sommarsäsongen har kommit hit till Lofoten och så även det stabila fisket ute på djupkanterna och dess grund i anslutning till de stora djupen.

Men veckans toppfiske gick ändå till våra tyska gäster som vår nya guide Kristian Hausken guidade upp igår. Trots att han bara guidat i ett par veckor så har han redan guidat upp flundra på 160 cm från Å och nu är han och guidar någon vecka i Nappstraumen där han än en gång visar vart skåpet ska stå när han lyckas guida upp en hälleflundra på hela 175 cm!

Kristian själv har verkligen haft en fantastisk start som guide och vi på Nordic Sea Angling hälsar han varmt välkommen till gänget. Om det är nått vi alltid strävar efter så är det att ha duktiga guider som gör allt vad dom kan för att se till att ni gäster får en oförglömlig upplevelse hos oss på Nordic Sea Angling. Kristian har tidigare lång erfarenhet i artfisket här i Norge men tar nu steget vidare som fiskeguide hos oss. Vi är säkra på att ni kommer se mer från Kristian den komman tiden!

Man kan väl bara summera denna veckan med helt underbart väder, go stämning på campen och nöjda gäster!

Varmt välkomna till vår destination Nappstraumen i Lofoten