23 kg torsk från Nappstraumen

Skreien verkar komma allt närmare kusten och vi har precis fått rapporter från våra kollegor i Å om ett helt fantastiskt skreifiske på yttersidan Lofoten.
Vi gjorde ett försök ut på yttersidan från Nappstraumen men lyckades inte komma tillräckligt långt ut då väder och vågor satte stopp för oss. Men det är härligt att höra att skreien är inom räckhåll, nu behöver vi bara lite bättre väder för att komma ut till de rätta platserna.

Vi har istället riktat fiske på flundra samt torsk på sydsidan. Kveitekongen Ronny rapporterar om en flundra runt metern inte långt ifrån campen och det samma för våra tyska gäster i båt 1. Torskfisket på sydsidan verkar förbli rätt svårfiskat med endast små stim. Trots detta så prickade Calle rätt i torsdags eftermiddag och drog riktigt många på kort tid.

Samma gäng drog ut nästa dag och lyckades landa en fin torsk på 23 kg inte långt ifrån Nappstraumen på sydsidan. Några båtar försökte även igen gå ut på yttersidan trots lite tuffa förhållanden. Väl ute möttes dom av många yrkesfiskare så det var inte lätt att bedriva något bra fiske här tillslut fann det lite stim med torsk och landade ett gäng med topp på 14,5 kg. Det landades även någon till runt 15 kg från båtarna som fiskade på sydsidan denna dag.

Igår lördag har båtarna legat i hamn då ett polar lågtryck cirkulerat lite norr om Lofoten med kraftig vind som kommer och går. Morgondagen ser ut att bli lite bättre även om det fortfarande är en del kvar från gårdagens oväder.

Mer rapporter kommer inom kort.
//Johan & CalleD

N