Hälleflundror i Nappstraumen

Nappstraumen har en enorm styrka med sin perfekta placering där man kan snabb ta sig ut både på yttersidan samt insidan Lofoten. När vädret är tufft kan man istället åka ut några minuter från campen och ändå ha chans att fånga sin drömflundra.


Denna veckan har återigen bjudit på skiftande väder och skreien har återigen varit svår att få till hugg. Sista dagen så var det dock flera båtar som rapporterade om större stim men som dock inte ville hugga. Så fisket fortsatte med mycket sökande och sporadiskt fångade skrei under dagen för de flesta båtarna. Men generellt väldigt svårfiskat men vi hoppas detta vänder när finare väder är på ingång och vi kan komma längre ut till havs där förhoppningsvis vi finner större koncentrationer av skrei.

Flera båtar valde att testa fisket efter hälleflundran i Nappstraumen där Darek från Båt 2 rapporterade om 2 fina flundror med största på 121cm under sista dagen och Anders från båt 6 landade en fin flundra på 130 cm och de fick även en på 115 cm. Någon under måttet samt några runt 90-100cm landades också på de andra båtarna. Flera båtlag berättade också om dubbelhugg som missades, flundror som tappades vid båtkanten och många kontakter och stigningar. Ett minst sagt spännande alternativ när skreien har varit svårare att finna.
Alla dessa flundror fångades bara ett par minuter från campen – det är verkligen ett av Nappstraumens fördelar, här kommer man nästan alltid ut och fiskar och man har alltid chans att fånga sin drömflundra bara några minuter från campen.

Nu laddar vi för en ny vecka med lovande väderleksrapporter. Fler rapporter och mer fiskehistorier kommer från vår camp Nappstraumen här i Lofoten.

//Johan & Calle