Ännu en MONSTERFLUNDRA landad i Nappstraumen

Efter en härligt inledning på veckan så kom måndagen som bjöd på kalasväder och ännu en monsterflundra landad från vår destination Nappstraumen. Båtlagen åkte ut denna måndag på yttersidan Lofoten på jakt efter bra torsk- och sejfiske. Denna dag kunde samtliga båtlag rapportera om bra aktivitet på fisken. Många fina torskar runt 10 kg och en toppfisk på hela 16 kg. Även sejfisket var stabilt med flera runt 6-8 kg med topp på 12 kg. Med andra ord ett riktigt kalasfiske för samtliga båtar med bra aktivitet och underbart väder. Calle som rattade guidebåten denna dag bestämde sig efter några timmar med böjda spön och trötta ryggar att därefter testa lyckan på hälleflundran istället. Ett fiske som normalt sätt är betydligt lugnare tempo och långt mellan huggen. Det dröjde dock inte lång tid förrän det ena spöt riggad med betesfisk bockades djupt följt av den karaktäristiska flundragunget… Calle ropar ut FLUNDRA! Gästen står med ett spö som bockar djupt ned i havet och linan sprutar ut från rullen. En känsla av hjälplöshet när man inser att det ända man kan göra är att vänta. Tillslut stoppar flundran och efter en kort men hård camp så kommer den upp och Calle står redo med kveitekroken. Han lyckas säkra den snabbt och det visa sig vara en fin fisk på stabila 133 cm. Total lycka i båten efter en redan lyckad dag. Calle bestämmer sedan för att avsluta dagen med lite spättafiske för att få ytterligare variation i fisket. Det blev en kort liten satsning som ändå resulterade till 4 landade rödspättor. En härlig dag fyllt med både torsk, sej, flundra och rödspätta. Sen kom nyheten om monsterfisken, när Calle skulle köra hem så fick han ett meddelande från fransmännen som precis landat ett MONSTER, den mättes till 200 cm och är således Nappstraumens andra 2-meters fisk denna säsong. En drömfisk som många fantiserar om men som få faktiskt får uppleva. Fransmännen var helt i extas när dom berättar om händelsen. Den föll för en jigg och efter en brutal fight så lyckas dom tillslut pumpa upp den från djupet och säkra den exemplariskt längs sidan av båten. Självklart fick denna simma tillbaka efter några snabba bilder. Förutom att det är norsk lag på att släppa tillbaka hälleflundra över 2 m så har vi också våra interna rekommendationer med att släppa tillbaka alla flundror över 130 cm. Något vi håller hårt på för att bevara det storvuxna och fantastiska flundrafiske som vi har här i Nordnorge. Något som är extra kul i denna historia är att det var fångstmannen första flundra någonsin. Detta visar verkligen på att vem som helst kan komma upp hit och fånga en fisk i denna storlek så länge man är gott förberedd och har en liten portion tur med sig. Vi på Nordic Sea Angling vill passa på att gratulera till den fantastiska prestationen med att landa en sådan fisk. Nappstraumen visar ännu en gång att det är inte bara en destination med grymt torsk- och sejfiske utan här simmar även det gigantiska hälleflundrorna ett stenkast från hamnen. Om inte det här vore nog för en fullständigt fantastisk dag så kan jag också nämna att båtarna fick även idag besök av både vikvalar och späckhuggare som bjöd upp på show. Allt detta tillsammans med härlig sommarvärme och solsken. Det var en härlig syn att se samtliga gäster kom in med stora leenden på läpparna och efter ett par kalla öl i midnattssolen så är jag säker på att dom sov gott denna natt.

Sista dagen så kom det dock sämre väder vilket försvårade fisket. Båtarna valde ändå att gå ut och kriga på nordsidan där dom rapporterade om fortsatt bra fiske på torsk och sej upp till 10 kg. Men på eftermiddagen så blåste det upp kraftigt från väst så gästerna besluta sig för att packa ihop och tacka för sig. Samtliga gäster kände ändå att veckan var fulländad, speciellt efter gårdagens magiska fiske. Men även denna blåsiga dag så fick dom sällskap av vikvalarna och späckhuggarna igen. Ja här blir man fylld av naturupplevelser och fantastiska minnen att ta med sig hem.

Har ni aldrig varit i Nappstraumen så hälsar vi er varmt välkomna hit, här har vi fantastiskt boende precis vid havet och ett grymt fiske runt husknuten. Att det också är vårt mest väderskyddande alternativ gör det ju inte mindre attraktivt.

Varma hälsningar från Nappstraumen