Magiskt väder, grymt fiske och 150 cm från Vesterålen

Måndagen bjöd på magiskt väder här i Vesterålen. Båtarna spred ut sig där båt 5 med Monica och gänget körde söderut och så även båt 6 med Lars Segerheden bakom ratten. Båt 1 och 2 med Anders och Lennart bakom ratten körde istället ut på västsidan och valde att fiske runt vår plats som vi kallar för Buffén vilket även Ola och gänget gjorde från guidebåten. Oavsett vilket område så kunde samtliga båtar berätta om bra aktivitet på fisken denna dag. Monica och gänget fångade ett gäng torskar och storsejar upp till 10 kg. Bra action och mycket fisk. Dem lyckades även landa både kolja och bleka på denna plats. På vägen hem valde dom också att göra ett snabbt släpp på djupet i Eidsfjorden, två snabba kungsfiskar sedan kände dom sig nöjda och rundade av dagen. Lars Segerheden och gänget som verkligen fiskat på hårt denna veckan berättade att dom landat upp emot 40 torskar denna dag med toppfisk på 12 kg. Även dom körde samma plan som Monica och gänget. På vägen hem så gör även dom en satsning på kungsfisken. Dem prickade helt rätt och kunde strax efter summera upp emot 20 kungsfiskar på kort tid. Att bara kunna fiska kungsfisk så nära campen är verkligen en fördel med vår camp i Vesterålen, en fisk som är helt fantastisk god att äta och så otroligt vacker att se på.

Båt 1 och 2 berättar att fisken var riktigt aktiv även ute på västsidan där dom lyckats landa många fina torskar upp till 10 kg samt sej på 12,5 kg. Det lyckades även landa en havskatt. Det som utmärkte sig allra mest var dock Johannes hälleflundra på hela 150 cm som föll för hans betesfisk. En mäktig fisk som såklart fick friheten åter efter dom beundrat henne längs sidan utav båten. Ola som rattat guidebåten och som även dom fiskade på västsidan hade ett liknande fiske med många torskar upp till 10 kg samt att de lyckades landa två hälleflundror på 98 cm respektive 116 cm, bägge två tagna på jigg.

Avslutningsvis fick det även besök utav en familj späckhuggare som fick bli pricken över i:et för denna veckas resa. Även om det var en fiskedag kvar så såg väderprognosen rätt dyster ut för sista dagen så stort sett samtliga båtlag valde att avsluta veckan här och åkte hem redan på tisdagen. Men vad gör det när man redan haft några magiska dagar här i Vesterålen med både bra mängdfiske samt unika arter så som Lars Segerhedens och gängets satsning på Eggakanten där dom lyckades landa två blåkveite (Mindre hälleflundra).

Vi i Vesterålen tackar samtliga gäster för några fantastiska dagar och önskar nu alla nya gäster varmt välkomna till denna fantastiska destination.