Midt ukesrapport fra Vesterålen

Denne tiden har vi hatt besøk av 2 grupper svensker + Arvids og hans kone fra sist uke. Torsdag var Alexander ute med båt 1. De hadde en fin dag, med en god del matfisk som ble med hjem. De fant en god del fisk i 6kilos klassen, men det var utfordrende å finne større fisk denne dagen. Største fisken var en torsk på 10kg, så Jan-Erik fikk notert seg ny Pb.

Lørdag var første fiskedag for gjengen i Guidebåten. Det var en del gammel sjø med høye våger, så planen denne dagen var og fiske i fjorden. Vi fant mengder med bitevillig torsk i fin matstørrelse. Senere på dagen ble sjøen litt roligere og vi beveget oss utover mot havet, vi stanset på noen grunntopper og hadde bra fisket på lyr! De største lyrene var på 80-90cm. Med lett utrystning er dette fiske veldig kult. Små jigger på 40-100 gram i nærheten av tang/grunntopper så finnes det garantert lyr i området her i Vesterålen. Etter noen timer med mye action på grunnet vann, gikk vi lengre vest i havet til et området som pleier å levere mye fisk. Fisken var lett å finne og det tok ikke lang tid før gjestene stod med full flex i staget. Opp kom 10kgs torsker. Det var store mengder med sei på denne plassen, så etter stund med mye bra sei var gjestene fornøyde og vi tok turen hjem får å lade opp batteriene til neste dag, da var det meldt bra vær, og vi skulle ut på vestsiden, der fisket er stabilt bra. På campen fortalte de andre båtene om et bra torskefiske, med en toppfisk på 13,5kg samt noen kjenninger av større fisk som dessverre ikke ville bli med opp denne dagen.

Klokken 05.00 neste dag kjørte vi 2 båter ut til vestsiden. Straks vi slapp ned våre jigger på 50meter dyp nappet det. Vi traff på en stim med stor-sei som ofte er i dette området. Flotte fisker rundt 12kg ble sluppet tilbake. I mellom seien stod det også torsk av fin størrelse Vi flyttet en del i området og fant bitevillig fisk hver plass vi prøvde. Mengder med fisk kom opp denne dagen. Mye rundt 10kg. Litt utpå dagen la vi oss og driftet etter kveite. Vi hadde på en bra fisk men etter 3 minutter løsnet dessverre krokfeste, og kveiten vant kampen. Båt 1 med med den andre svenske gruppen hadde samme erfaring som oss i guidbåten, de hadde flere fine kontakter med kveite, men det var vanskelig å kroke de skikkelig. De fortalte allikevel at de hadde hatt en bra dag med mye aktivitet og noen skikkelige grove seier! Senere på kvelden tok gjengen i guidebåten en kveldstur etter uer inne i fjorden. Her fiskes det på ca 150meter dyp. Tackler agnet med seistrimmmel ble senket til bunn. Og det tok ikke lang tid før uer’n fant agnet. Det ble tatt en god del fisk under økten. Det meste spennende var at det også kom opp 2 lysninger i mindre størrelser. Det beviser nok en gang at på denne campen er det muligheter for mange ulike arter og ett variert fiske

Arvids og hans kone i båt nummer 6. fortsetter å kose seg i Vesterålen. De har vært mye på havet den siste tiden og kjempet på!. De har funnet noen fiskeplasser i fjorden som leverer et bra fiske. Både fin lyr, torsk og sei rapporterer de om.

Vi gleder oss til å vise dere fortsettelsen på denne uka!

Tight lines //

Kristian Hausken, Alexander Brøther og Bo Gustavsson