Perfekta förhållanden levererar! Å #15 #16 #17

Tisdagen kommer och det kommer som utlovat finväder för oss på Å. 

Strålande sol och näst in till plattvatten! De flesta båtlagen var förberedde på en riktigt långpass Idag ute till havs för att kunna utnyttja detta väder. 

Redan på morgonen kunde Alexander i guidbåten skvallra ut två riktigt fina hälleflundror på 145 och 160cm! Dagen har börjat riktigt bra! Rapportet börjar hagla in från båtlagen på fiskar allt från 80cm till 120cm hälleflundror!  Båt 6 rapporterar fisk efter fisk och är stekheta under dagen! 

Marcus familj har bilat ut till Lofoten, och självklart ville dom ta del av detta finväder.
De tar och rattar ut mot havet för att testa lyckan efter det otroliga hälleflundrafisket som sker på våran camp Å. Redan från start blir det ett äventyr de sent kommer glömma. När de ska plocka upp betesfisk är det något stort som simmar runt båten, som varken ser ut som en tumlare eller någon val. Det visar sig vara en större sillhaj(Håbrant) på grundtopparna där vi vanligtvis får tag i vårat agent för dagen. Dessa hajar har många av våra gäster rapporterat in att de sett under säsongen, men inget som vi guider har kunnat sett ännu med egna ögon. 

Efter en uppvisning av hajen styr Marcus båten till första fiskeplatsen. Under transporten hörs det på radion att någon har tappat ett riktigt hälleflundra precis under båten. Det är stekhett idag! Redan två fina fiskar i Guidebåten som Alex rattar, samt att det hörs rapporter hela tiden från övriga båtlag. Vad kommer mer ske idag??

När väl Marcus är på plats hörs det ett glädjerop på radion! De har säkrat och landat något gigantiskt! Båt 3 har precis landat en hälleflundra på 217cm! och blir då nummer 15# över 2meter denna säsong! Helt galet!  och hatten av till gubbarna i båt 3 som skötte landningen och releasen riktigt snyggt! 

Marcus med familj lägger ut sig på första driften, och det dröjer inte lång tid innan det hugger tag på Mikaels spö i aktern. När väl fajten har börjat hugger det tag i ett annat spö i fören på båten, och Gabriel markerar att något stort är på hans spö. Efter bara nån minut när dessa herrar står och drillar hugger det en tredje fisk på Daniels spö, och vi lyckas få trippelhugg! Efter lite kaotisk upplevelse med trippelhugg och Marcus springandes runt i båten för att hjälpa till, så kommer en fin matfisk upp på 82cm, samt en hälleflundra på 127cm och Gabriel med en enorm torsk! 

Vilken start för alla båtlag! Vart ska denna dag ta vägen egentligen? 

Marcus väljer att lägga om båten på annan plats för att testa lyckan där. Det dröjer inte lång tid innan det hugger igen på Mikaels spö i aktern. Men denna gång är det något stort. Helt stumt i spöt och Marcus ser att det är något väldigt stort på. 

Marcus slår en signal till Alexander som ligger med Guidebåten bara en liten bit ifrån för att berätta att hans far Mikael står och stonkar i aktern med en gigant till hälleflundra. Alexander väljer att flytta sig närmare för att se kampen. Efter två rusningar ned till botten och en sjuk rusning där Marcus fick köra efter fisken med båten väljer den att släppa botten och börja komma upp till båten. Denna fisk är enorm! När Marcus och Alexander får syn på den ser de direkt att denna fisk är stor! 

Fisken landas med kveitekroken på första försöket, och lyckan som uppstår i Marcus samt Alexanders båt som får vara med och uppleva detta. Fisken mäter in på 229cm! Och Gigant #16 är landat!

Efter en snabb fotografering får fisken simma tillbaka.

Det är inte nog med detta.. Det fortsätter hagla in rapporter från övriga båtlag med många otroligt fina fiskar mellan 80-130cm. Denna dag är perfekt!

Många båtlag väljer att åka in under eftermiddagen för ladda upp sig inför kvällen/natten för att kunna utnyttja denna dag maximalt. Även vi Guider har samma plan.

När vi väl kommit i land och är påväg för att få oss lite sömn så ringer en båt och säger att de har krokat på något riktigt stort! Att de krokat på något som verkligen inte vill komma upp från botten och de fått köra efter fisken flertal tillfällen. 

Efter en stunds väntande på ett till telefonsamtal från dom så  väljer Marcus att ringa upp för att kolla hur det går. Med en skärrad röst säger dom att de precis släppt tillbaka en sjukt stor fisk! Fisken har mättes till 202cm och är då 3e hälleflundran över 2m denna dag! Och är då 17# Hälleflundran över 2m på denna camp!

Många nya PB bad blir det ikväll!

Några båtlag väljer att stanna kvar ute på havet tills natten, medans Alex planerar att invänta vändningen på strömmen och åka ut vid 8-tiden igen, med några andra båtlag som har samma plan. 

När de väl åker utanför hamnen får de syn på något stort som är uppe i ytan. Något som syns på väldigt långt avstånd. De åker dit och får syn på 2 knölvalar som passerat precis utanför våran camp! Efter en liten uppvisning från valarna får detta knyta ihop säcken för denna vecka med en otrolig avslutning!