Grym avslutning i Havöysund!

Föregående vecka var väldigt speciell, SAS situationen medförde att vi endast lyckades få upp 4 grupper med gäster istället för 12. Detta har gjort att vi verkligen har behövt testa oss fram för att se var det är aktivitet på fisken någonstans, i vanliga fall så har vi båtar som åker runt lite var stans i området och vi guider får omgående rapporter om vilka områden det är som producerar bra med fisk och kan därefter styra våra gäster åt rätt riktning för att just dom ska lyckas så bra med sina önskemål och drömfångster.

Veckan började med blandat fiske för oss i guidebåten, lite. som en uppvärmningsdag skulle man kunna säga. vi hade fina förutsättningar och började dagen med lite torskfiske för att sedan dessvärre kunna konstatera att dom verkligen inte var sugna på våra beten. Vi letade vidare och på en brant ut mot 50meter ser jag ett stim med fisk och vi gör ett släpp, resultatet är att alla krokar i något och upp kommer riktigt fina koljor till en bit över 3 kilo samt ett gäng strötorskar runt 7 kilo. Efter en drös matfiskar som räddade kvällsmaten glider vi i guidebåten mot hamnen medans vi hör hur båt 9 glider in på radion med en fin flundra på 142cm.

En bit västerut så hårdkörde Litauerna i båt11 ett område som hållit stor fisk dom senaste veckorna och kunde efter en tids nötande kroka i första fisken runt 120cm, dom köttar vidare och precis i kanten av rännan så smäller dom till ett dubbelhugg på stor flundra, kaos uppstår och flundrorna båda runt 160-170cm korsar linor med varandra ena linan smäller dessvärre av men fighten med nummer två fortsätter och efter en liten stund kan dom landa en riktig kalasfisk på 163cm! Båt 8 med Jamback-Media som är här och filmar fick en riktigt god start på veckan och kunde efter ett tags nötande landa en riktigt fin flundra även dom på magiska 170cm!

I veckan gjorde samtliga båtarna ett ordentligt försök på ett av våra riktiga storfiskhak och omgående när guidebåten glider över hetdelen på första området så smackar det i gött och John kan äntligen drilla sin livs första flundra, fighten är explosiv och och glädjen hos john går inte att ta miste på! När vi äntligen landar fisken så kan man verkligen ta på stämningen i båten och alla är sjukt glada och inte minst John som nu poserar med en riktigt go fisk på 143cm! Andreas och gänget som låg en liten bit bort från oss rapporterar straxt efter in en fisk på 130cm följt av 129, 120 och 110cm.

I förgår knakade äntligen mängdfisket på flundra igång för i år och bäst var helt klart båt 8 som efter mycket tid lagt kunnat summera ihop 24 landade flundror med en riktigt fin topp på 157cm, Litauerna var även dom stekheta och landade en riktigt fin fisk på 170cm! Igår sista dagen kunde vi verkligen känna att det var dags för en riktig toppfisk denna veckan och Jamback media visade vägen med veckans toppfisk på grymt fina 197cm till Andreas, så grymt nött och en riktigt välförtjänt fisk vill jag lova!

Nu inväntar vi nästa veckas gäster och som vanligt är vi laddade till tusen!

Tight Lines Daniel och Andreas!

t