Laks fra bryggekanten, rødspette, kveite, storsei, og lyr på flue!

Denne uken har bært preg av variert vær, høye bølger og færre stenger ute på sjøen. Men dette har ikke stoppet våre grupper her på Vesterålen.

Makrellen fortsetter å koke i overflaten å havørnen holder fortsatt øye med oss fra reiret sitt, ett steinkast unna campen. Denne uken har vi også hatt noen flak med atlanter havs laks svømmende og hoppende rett utenfor bryggekanten!

De første dagene av denne uken har vår gruppe med Arvids og hans kone brukt mye tid inne i Eidsfjorden, grunnet høye dønninger å kuling. De kunne rapportere om ett godt fiske. De har fått alt fra, flott mat torsk på 5-6 kilo til makrell og hyse. En lyr på rundt 3 kilo fikk de også i båten.

Lørdagen tok jeg med min familie ut på sjøen for å vise denne fantastiske plassen og hvilken rå natur Vesterålen har å by på. Vi satte kursen ut forbi Litløya. Vi fikk følge av en stor havørn på veien. Når vi kom igjennom passasjen mellom Litløya og Gaukvær, tok det ikke lang tid før vi valgte å snu å kjøre tilbake grunnen rest dønninger som fortsatt var utpå. Vi valgte istedenfor å kjøre på le siden hvor det var nesten vindstille med ingen bølger. Noe som de store fjellene sørger for. Det tok ikke lang tid før vi får inn en del mat torsk på rundt 4 kilo. Hysen og seien var også svært bite villig, fisken var ikke av den største kaliberen men fortsatt utrolig gøy når det hugger. De tok på rundt 70 meter på sand eal. Noe fantastisk som også skjedde var at en virkelig diger spekkhogger viste seg kun 10 meter unna båten vår, noe man aldri blir lei av å se. På veien hjem besøkte vi noen grunn topper ikke så langt unna campen. Der ble det ikke mange kast før jeg (Alexander) fikk en riktig fin lyr i 6 kilos klassen.

Gruppen bestående av Emma Backer og Atle Håkonsen ankom litt senere denne uken. Første fiskedag som ble søndag, kjørte de ut på jakt etter kveite, ute ved området rundt ”buffen”. En plass som har levert mye stor fisk tidligere. De forteller at været var litt rufsete men fortsatt fiskbart. De hadde flere gode kontakter den første fiskedagen deres, men desverre ingen kveiter landet. De Forteller også om at de fant store mengder storsei jagende på grunnere vann. Det ble tatt flere fine sei denne dagen. Den største tok Emma på 8 kilo. Dagen ble kortvarig grunnet inntreffende sykdom. Men de skjønte at denne plassen ville de satse mer på videre i uken!

Denne kvelden så vi mengder med laks rett utenfor campen vår. Atle skjønte fort at han måtte begynne å rigge opp stenger å begynne å kaste fra bryggekanten rett utenfor hytta deres. Etter ett par kast sier det bare stopp å Atle skjønner fort hva som hadde tatt sluken i enden av snøret. Han kunne fortelle om flere gode utras. Etter en god ”fight” får han se hva som har tatt sluken. Det var en blank hunn laks i 8 kilos klassen. Laksen var svært dårlig kroket. Dessverre skjer det som ikke skal skje ved landingen av fisken. Kroken løsner fra munnen, å laksen svømmer ut i det dypere vann igjen. Sånn er fisket, men hvilken kul opplevelse å ha!

Mandag reiste Atle og Emma en kort tur ut mot området rundt lagunen, grunnet en litt mer værhard dag. Der fikk de ett riktig kult fiske med torsk på rundt 6 kilo og stor sei på rundt 9 kilo. Emma fikk også lurt opp en fin lyr på flue stanga på ca 3 kilo. De kunne også fortelle at de hadde flere fine kontakter med det tror var noen pene kveiter. Gruppen med Arvids og hans kone kunne også fortelle om mye av det samme denne dagen siden de fisket i mye av de samme områdene.

Tirsdag, Nydelig vær-sol og vindstille. Tidlig denne dagen dro jeg (Alexander) Kristian og bo ut mot vest siden. Alle hadde virkelig trua på kveite denne dagen, grunnet veldig god strøm. Vi var enige om at vi skulle gi ett forsøk på en virkelig stor dronning (kveite). Vi starter dagen med å få opp sei på rundt 2,5 kilo til å bruke til agnfisk, så satt vi kursen ut mot noen plasser vi ikke har testet så mye tidligere men som vi hadde stor tro på. Vi fisket riktig godt over de strøm satte renne i dette området, dessverre ble det ingen stor kveite denne dagen. Men dette området skal det brukes mer tid i tiden fremover! Når strømmen og tidevannet ga seg flyttet vi oss for å fiske litt rødspette litt lengre nord for kveite plassene. Det tok ikke lang tid før vår dyktige artsfisker og guide Kristian får en av de vakreste rødspettene vi har sett. Den var av den mindre størrelsen, men for noen vakre farger og prikker på denne rødspetten! Vi fortsatte med rødspette fiske en drøy time til før vi satt kursen ut mot ”buffen” Der traff vi på ett riktig godt storsei fiske. Jeg (Alexander) kroker på en riktig fin storsei på rundt 12 kilo som hadde noen ordentlige bra utras. Seien er en rå fisk som har vanvittige krefter. Alle i båten fikk hver sin store sei og Kristian fikk en riktig fin sei på lett utstyr noe som alltid er like kult! Snella og stanga fikk virkelig testa seg for hva den kunne klare. Seien veide rundt 10 kilo. Det kom også opp flere torsk i 6 kilos klassen.

Litt senere denne dagen dro også Emma og Atle ut i retning ”buffen”. Vi møtte de der ute, å de kunne fortelle om at de har hatt flere kontakter der kveita har fulgt med ett godt stykke opp men dessverre har sluppet agnseien i de siste del av fighten. Atle fortalte meg også at han hadde satt ifra seg Stanga i stang holderen med en 400 gram jigg i andre enden, imens han rigger om agn riggen sin smeller det til noe som virker som en virkelig fin kveite. Emma ser dette fort å prøver å få løs stanga fra stang holderen noe som ikke alltid er like lett men dette fikset Emma også, å fikk begynt å kjørt den grovere kveita. De kjører kveita en stund før den slipper taket ikke så altfor mange meter under båten. Veldig synd. Men så positive og dyktige som de er, var det bare å legge ett nytt drift. Det tok ikke lang tid før de fikk en veldig sprek og fin kveite på rundt 85cm som tok jiggen til Emma. Etter å ha gitt fra seg en god fight, ble den hjem til middag. Etter hvert måtte de få tak i mer agn fisk. Kjørte til en grunn topp like i nærheten. Atle begynte å fiske agnfisk å Emma begynte å fiske med en sand eal på 150 gram. Det resulterte i at Emma fikk opp en veldig fin å råsterk lyr på 5,5 kilo! Noe som er alltid like gøy på lettere utstyr!

For en nydelig dag her på vakre Vesterålen!

Onsdag

Det meldte egentlig en økende og litt styggere vind enn tidligere denne uken. Men når våre grupper åpner veranda døren denne morgningen å ser ut mot Jørnfjorden ligger det speilblankt utpå. ikke en eneste krusning. Emma og Atle satte kursen nok en gang ut mot ”buffen”. Når de kom ut var sjøen litt mer bråkete, men det var vanvittige gode drift! De startet dagen med å drifte med litt mindre jigger og traff nesten umiddelbart en stim med riktig stor sei. Det smalt i alle stengene å de fikk en ordentlig trening for armene! De landet mange pene seier, den største var på rundt 12 kilo. vinden la seg totalt å like etter mistet de en ordentlig stor sei som tok agnfisk som hadde som hadde bitt på ett heklet helt i overflaten! Etter en liten session med storseien, sto kveita nok en gang for tur! Det tok ikke mange minuttene før det ble action på kveite fronten også! Noe hadde tatt agnfisken som var festet til kveiteduppen til Emma. Emma sveiva inn jiggen sin fort få se hva som hadde tatt agnet. Men så fulgte det opp en kveite på rundt 100cm opp helt til båten deres. Kveita inhallerte jiggen å satt kursen rett ned mot dypet igjen. Dessverre glapp den etter en kort periode. Men! i andre stangen der hvor en fisk hadde tatt agnfisken, var det fortsatt en fisk på! De skjønte fort at det var en kveite ett ett riktig godt utras å hode ristninger. Kveita ga fra seg en skikkelig fight å kom opp i båten. Fisken målte til 100cm. Denne fikk svømme ned igjen mot dypet etter ett raskt bilde:)

Vi her på Vesterålen takker for en fantastisk uke å vi ser frem til å ta i mot våre nye kunder!

Tight lines///

Alexander Brøther, Kristian Hausken og Bo Gustavsson