Avslutar med flaggan i topp – Nappstraumen

Veckan började med en fantastisk dag med ett lugnt hav och ett grymt mängdfiske på yttersidan Lofoten, sedan kom ovädret och gästerna blev starkt begränsade till närområdet. Trots detta krigade gästerna på och lade en del tid på hälleflundra i Nappstraumen där ett tiotal fångades fördelat på de olika båtlagen med största på 120 cm. Även någon havskatt fångades som bonusfisk under flundrafisket. Vi kan inte understryka det nog ofta men det är verkligen en av Nappstraumens stora fördelar att man nästintill alltid kan ta sig ut på havet och ändå ha chans att fånga sin drömflundra bara några minuter från campen.

Sedan kom det som alla väntat på, vinden mojna och tidpunkten hade inte kunnat vara bättre; det var nämligen sista dagen för denna veckans gäster och alla var taggade till tusen. Efter dagar med dåliga förutsättningar och starkt begränsade till närområdet fanns det nu en chans att komma ut på det stora havet igen och den möjligheten förbi såg ingen, båtlagen lämnade hamn mellan 02:00-4:00 på natten då vädret hade lagt sig. Vi har ju trots allt ljus dygnet runt så nu kan man verkligen anpassa sitt fiske efter bästa möjliga väderförutsättning. Det blev en heldag ute på yttersidan där de flesta båtlag prickade in ett riktigt mängdfiske på både torsk och storsej, kom även upp någon fin bleka i 4-kilos klassen efter den lyckade satsningen tidigare i veckan. Sista dagens toppfisk blev torsk på 16 kg och det var många trötta men nöjda gäster som kom in senare på dagen för att checka ut båtarna för veckan.

Det har verkligen varit en period av mycket svåra förutsättningar här i Nordnorge men vi hoppas att vädret snart stabiliserar sig så vi får fler bra dagar ute på det stora blå.

Varmt välkommen till Nappstraumen här i Lofoten!

//Calle Hjelm & Marcus Pettersson

E