163cm, solfaktor 50 å fantastiske fiskeopplevelser.

Inledningen til denne uken har vært kanon bra. spekkhuggerne er fortsatt tilstedet. Sommer varmen virker som har kommet for å bli å fisket fortsetter å levere. Det er virkelig noe helt eget ved å kjøre stor fisker som får adrenalinet til å strømme ut i kroppen. Ihvertfall når man er innsmurt i mengder med solkrem, å når noe annet enn en T skjorte blir for varmt. Kort fortalt, det er lite som slår sommer i Vesterålen!

Første fiskedag dro jeg og Jørgen ut i hver vår båt. Hovedfokuset var torsk og stor sei fisket. Kort tid inn i passet fant Jørgen flere store torsker på ett litt dypere platå rundt 90 meter. Fisket var virkelig bra der første timen av fiske passet. De fikk flere store torsker, topp fisken ble en på 15 kilo. Jeg fortsatte kursen sørover for å teste ut ett grunn platå. Da kunne man med en gang se store tydelige markeringer på ekkoloddet, kun få meter under båten. Noe som bare kunne bety en ting å det var at stor seien var godt tilstedet! Vi forsøkte å få lurt de opp med top water lures uten hell. Men med en gang vi satte på noe som sank litt mer smalt det til direkt! Det ble landet flere fine stor seier under denne dagen med en topp på 13 kilo!

Andre fiskedag dro Jørgen ut med sine gjester på en litt lenger tur vest for å ha mix fiske. De brukte første halvdel av dagen på kveita. De hadde flere kontakter å bedre fisk som sugde til seg en riktig stor agn sei som dessverre løsnet… De satte kursen videre for å fiske det fantastisk gode mat fisken ueren. Det ga full uttelling med flere flotte fisker, men en toppfisk på rundt 2,5 kilo. Etter uer fisket Bestemte Jørgen seg på å teste noen riktig bra sei, torsk og kveite plasser like i nærheten. Det endte med at 14 år gamle Leo fikk en riktig fin stor sei på nesten 15 kilo! Samme dag kunne våre gjester fra Tyskland, si seg veldig fornøyde med å ha landet en riktig stor torsk på 20 kilo!

Tredje fiske dag ble en virkelig spesiell dag. Målet var veldig klart denne dagen å det var kveite som var ønskemålet. Som de aller fleste vet er at kveite fisket kan være vanvittig vrient i blant. Det var ikke helt tilfelle denne dagen. Det tok drøye 5 minutter før det hugger ordentlig til i stanga til Oscar i båten min. Oscar setter kroken det han makter. Fisken oppførte seg veldig rolig det første minuttet av fighten helt til den forstår at den er kroket. Da gir den plutselig fra seg noen solide hoderistinger etterfulgt av noen bra utras. Det eneste Oscar kan gjøre er bare å vente ut fisken. Etter drøye 10 minutter kommer fisken opp til båten etter en bra opp pumping av Oscar. Jeg får raskt sikret den til båt kanten. Jubelen sprer seg raskt i båten å latteren sitter løst når jeg får målt fisken å forteller at den er 163cm lang. Nytt PB for Oscar!

Når vi fotograferer fisken kunne Jørgen og hans gjester, som fisket ett området litt lenger sør, rapportere om at de hadde kroket en fisk som tok fart over 50 meter rett ut mot djupkanten. Fisken løsnet dessverre, men når de skulle sveive inn agnseien igjen kroker de en fin meters fisk.

Driftet etter var det 14 år gamle Leo sin tur. En kveite sluker agnfisken hans å han gjør en fantastisk jobb med kjøringen av fisken. Fisken gjør noen rusninger før Leo pumper den rett opp. Fisken ble målt til 91cm som er Leos første kveite noen sinne! Utover dagen fikk vi også noen sjuke bonus fisket. En breiflabb på rundt 9 kilo å en solid torsk på 15,5 kilo!

Det har virkelig vært en kanon start på uka, her for oss på Vesterålen! Vi gleder oss til å se hva fortsettelsen av uka har å by på!

Tight Lines// Alexander og Jørgen