141 cm Hälleflundra och Marulk från Nappstraumen!

Den veckan som har varit så har det bjudits på ett mixat fiske och även ett blandat väder, allt från ett stilla hav till 4 meters vågor ute på nordsidan av lofoten. Det har varit full fart på campen med en härlig blandning av grupper från Europa som har varit här på lofoten för att uppleva det unika fisket och miljön som är här uppe. Vi har även haft besök av en späckhuggar familj som visade sig än av dagarna för många av våra båtar. 

Fisket har varit stabilt under hela veckan,men man har fått kämpa för fiskarna och verkligen haft tålamod. Det har kommit upp fina torskar, sejrar och även hälleflundra i respektive alla båtar under denna veckan. Även så har det kommit upp en hel del kolja och bleka för alla båtarna i en fin storlek. Storleken har varierat väldigt mycket på torskarna och sejarna. De största torskarna har varit runt 15 kg och sejarna har varit på 10-12 kg.  

En av dom kollaste fiskarna som kom upp under veckan var en marulk som en av vår brittisk gäst lyckades fånga. Det är en drömfångst för dom flesta som kommer upp till oss och fiskar. Även vår guide Calle lyckades fånga en från bryggan där vi har våra båtar har i Nappstraumen.

Det har även kommit upp en hel del hälleflundra under denna veckan. Den största under veckan stod också en brittisk gäst för den mättes in på hela 141 cm, som togs första dagen. Det har även kommit upp en 129 cm hälleflundra bara några få minuter från campen en av dagarna när det blåste för mycket för att ta sig upp på det öppna havet. De andra fiskarna har varit mellan ca 70 och 117 cm.

Vi tackar för en fantastisk vecka med härliga grupper med  fantastiska dagar ute på havet. Nu förbereder vi oss för nästa vecka som ska bli lika bra om inte bättre.

Hälsningar // Calle, Kristian & Gustav