150cm+ kveiter, flere 20kg+ torsker, langturen leverer igjen! -Vesterålen

Det var lite tvil om hva vi skulle gjøre første fiske dag. Yr meldte flatt hav å strålende sol. Det betyr langtur her på Vesterålen! Fisket var virkelig sånn det skal være der ute, det ble landet flere store torsker over 20 kilo med en topp på 23 kilo. Store kveiter ble det også tatt, med flere over 140cm å en topp på 151cm! Langene var som vanlig også tilstedet. Det ble tatt en lange på 21 kilo som forble den største denne dagen.

Klokken 7, dagen etter ankomst satte alle båtene på campen kurs ut dit, som en samlet tropp. Allerede første nedslipp meldte båt 2 at de hadde noen digert på kroken som allerede hadde knekt stanga. Like etter kunne de fortelle at det var en diger håbrann som hadde slukt agn seien. Den satte fart mot overflaten å fikk slitt seg løs fra kroken. Det kom raskt inn meldinger på vhf radioen om kjempe fisker, Båt 2 landet 4 kveiter de første timene med en topp på 151cm å torsker opp mot 20 kilo!

Jørgen å gjestene i hans båt, landet flere store torsker med en topp på 18 kilo å en fin kveite på 125cm. Jim Cassidy å hans kompiser hadde også ett kanon fiske i de første timene av fiskepasset. De landet flere fine torsker opp mot 20 kilo. Etter en liten stund bestemte Jim for å teste ut noen andre plasser litt lengre nord-vest, de meldte direkt fra om at de hadde fort på en større kveite. Kveita hadde rust ned 4 ganger før de omsider fikk den opp, den ble målt til 144cm!

Jeg å mine gjester hadde også en fantastisk start på fisket med noen virkelig store torsker over 20 kilo, den største ble veid til 23kilo! Det ble også tatt noen store langer i løpet av fiskepasset, opp mot 21 kilo!

Det er ikke en selvfølge å få dratt på en sånn tur løpet av en uke, spesielt ikke med det til tider skiftende været her oppe i nord Norge. Det smakte ekstra godt etter det tøffe været forrige uke. Vi tar ingen sjanser når vi skal ut på en sånn tur. Derfor setter vi ekstra stor pris på de mulighetene vi får til å komme oss ut til det sagnomsuste Veberget!

Alt i alt en helt sinnsykt bra start på uka med mye stor fisk å mye rå opplevelser! Det har allerede kommet flere rapporteringer i dag om flere store fisker, så hold dere oppdatert for en ny nyhet løpet av uka!

Tight lines// Alexander & Jørgen