Våren är kommen i Havöysund

Då var ännu en vecka avslutad i Havöysund, med ett väldigt varierande väder. Ena sekunden så kunde det snöa sen andra sekunden så kunde solen vissa sig. En tuff vecka men den som ligger i brukar alltid få sin belöning tillslut. Mix fisket har varit bra när väl tillfället gavs att bege sig till norr kanterna.

Denna veckan var inte guide båten ute, Så det blev landtjänst för våran del. Annars var det full camp. Början av veckan så var det naturen som fick bestämma hårda nordliga vindar. Samtliga båtar beger sig ut och fiskar i närområdet som tyvärr inte gav något större resultat. Men prognosen på veckan såg bra ut framemot helgen så det var bara och vänta in tills det var dags och fiska på norr kanterna.


Då var fredagen äntligen här. Prognosen visade 3 m/s hela dagen och sol, Alla båtar beger sig till norr sidan och där var målet klart för samtliga båtar att Köra mixfiske på norr sidan. Som sagt målet var klart och alla beger sig ut natt tid. Väl på plats så börjar det hugga direkt. tar bara några timmar så fyller samtliga båtar med fina mat torskar men sen kom det även en och annan finare torsk runt 15 kg. Efter och ha fyllt båten så var målet Hälleflundra närmare land drygt 10 minuter från torsk stället. som lyste med sin frånvaro denna gången.


Lördagen såg lite tråkigare ut med lite mer blåst. Men det skulle vissa sig inte stämmer över huvud taget. Klockan var satt på 07:00 för att gå upp och förbereda inför att gästerna skall ut. Prognosen visade nordliga vindar på 8 – 9 m/s men när jag (Andreas) väl skulle gå ut till shopen så kollar man upp mot vindmöllorna och dom stog stila som en staty. Så jag skickade båtar upp till norrsidan på ett litet annat ställe denna gången. Och det skulle vissa sig ge resultat direkt. Väl ute så hittade vi torsken på runt 40-50 meters djup med en bra snittvikt på runt 8-10 kg torskar. Efter lite torsk fiske så beger sig båt 6 längre in mot land och bestämmer sig och fiska hälleflundra. Gav resultat med en fin flundra på hela 140 cm på spinnfiske. sen kom det även upp fler fina hälleflundror denna dagen på 123 cm och fler på runt metern. Ett grymt mix fiske med rätta ord.

Söndagen så var så var det hårdare vindar så det blev fiske i närområdet efter Hälleflundra då det var hårda nordliga vindar. fisken var svårflörtad denna dagen… Men fisk blev det. Skam den som ger sig! kom upp en fin fin hälleflundra på 151 cm efter mycket om och men. Öste ner både snö och nästa sekund så kom regnet så blev inte allt för lång dag.

Måndagen såg tuff ut den med. Men dom som kriga sig över sundet så skulle det vissa sig att det skulle ge resultat direkt. Tar inte långtid innan det säger PANG i ena spöet i båt 6. Upp så kom en riktigt skönhet på hela 139 cm. Efter den pang starten på dagen så var ju naturligtvis känslan att nu jäklar kom det bara säga pang snart igen. Men så var det tyvärr inte…

Tisdagen då var det blåsigt som bara den. Vi kunde fiska lite på ost sidan då det var hårda västliga vindar, båt 10 som hade fått den fisken dom skulle ha men tyvärr inte fått någon hälleflundra, gav sig satan på att dom skulle ut och ge hälleflundran en sista chans. knappa minuter från hamnen skulle dom lägga sina sista timmar denna veckan. fisket var in princip i hamnen. Efter några drifter i snön så säger det pang o upp kommer det en fin hälleflundra. blev några timmars fiske men mer blev det inte. Det fick bli den sista fisken för denna veckan


Då tackar vi alla trevliga gäster för denna veckan och blickar framåt mot nästa vecka, Som ser helt fantastisk ut vädermässigt!


Tight Lines// Douglas Dahlberg & Andreas Hugsén