20+ SEJ och flundra #23 över 2 Meter!

Denna vecka Har nog bjudit på några av de bästa fiskena vi haft på länge här på lofoten! Veckan började med helt okej väder där våra båtar gick mot flundrafiske. Kristian Hausken och guidebåten hittade en riktigt go fläck på ett lite grundare område och kan efter första 2 timmarna rapportera in 3 st fina matflundror med en på 107cm i topp. Även Daniel som styrde båt 3 lyckades pricka in ett fint område på slutet av dagen och hade ett riktigt pangfiske med flundrakontakter i varje drift, nr 6 för dagen blev störst med sina fina 105cm. Men det som definitivt urskiljde sig från mängden var Båt 6 som lyckades med något helt enastående! inte bara lyckades dom få en sej över 20 kilo utan två med största på sjuka 20,7 kilo. En sej i den storleken är något helt extra och ligger väl högt på toppfiskarna överlag under denna säsong!

#23 Alex rattade guide båten mot torskfiske men i vanlig ordning så dras storflundrorna mot honom. Efter ett gäng fina torskar så dör driften ut och det var dags att åka upp till toppen igen, Tony som var först ner till botten krokar en skaplig torsk på sin jigg och hinner knappt få upp den halvvägs från bottnen innan det tar tvärstopp! Nu har det alltså stigit en gigantisk flundra upp efter torsken och slukat både jigg och torsk, Dom andra i båten får hastigt veva upp medans det sprutar lina från Tonys rulle. Huvudskaken på fisken signalerar ganska omgående att detta är en grymt stor fisk och efter ganska lång stund med tunga rusningar kan fisken äntligen bryta vattenytan där Alex kan säkra fisken. Jubel i båten utspelar sig när tumstocken inte räcker till, nu är alltså numer 23 över två meter på denna säsong landad och mätt till 203cm! Stort grattis Tony till en magisk drömfisk!

Igår Upplevde Daniel och gubbarna i båt 3 ett helt sanslöst fiske efter stor flundra, Dagen började med 3 snabba mindre fiskar upp till 105cm, en lagom uppvärmning för vad som komma skall. En bit in i driften så urspelar sig en riktigt klockren träff från en stor flundra på ekolodet följt av en bugning i Håkans spö. Men när Håkan ska veva fast fisken så kommer det aldrig någon vikt, flundran har alltså spottat ut betesfisken. några halvtråkiga sekunder senare utspelar sig innan fisken går upp igen för ett nytt smakprov, denna gången utan snack, Håkan vevar prydligt fast cirkelkroken och fIghten var igång, tio minuter går utan att fisken lämnar botten, Urban tar över och hjälper till att bryta upp fisken. allt går relativt smidigt tills vi ser fiske för första gången då den helt plötsligt bara väljer att bli blytung… Urban stretar emot och lyckas efter någon minut få den sista biten till ytan där Daniel kan säkra en riktig drömfisk på magiska 192cm! ett gäng bilder och sen ner i djupet igen, snacka om en världsklass upplevelse i ett otroligt väder, senhösten är verkligen en av dom särklass hetaste perioderna för att landa sin drömfisk.

Efter det så var det torskfiske på schemat och redan i första driften finner dom ett bra torskrace där majoriteten var i storlekarna 5-10kilo. men mitt i myllret av all betesfisk utspelar sig helt plötsligt brutala ekon mellan sejstimmen, Storflundrorna verkade ha vaknat på nytt, Först i att kroka i var Christer som nästintill trodde han satt i botten, medans Daniel hjälper honom så krokar Urvan i nästa vägg till flundra! nu står alltså två personer med stor fisk i båten där båda flundrorna simmar i varsin riktning… efter någon minut väljer dessvärre Urbans fisk att simma ner över en kant och linan går av, tråkigt men fullt fokus sattes istället på Christer som bänder på för fullt. Några svettiga minuter senare och fisken är landad. brutalt stark och vacker hälleflundra på 162 cm tangerar nytt personbästa och även flundradebut för fångstmannen!

Nu börjar dessvärre denna säsongen lida mot sitt slut, det är endast en dagsguidning kvar samt en filminspelning på schemat i år.

Vi på Å vill därför tacka samtliga gäster återigen för en helt fantastisk säsong som definitivt kommer skriva in sig i historieböckerna som den värsta fiskehistorien genom tiderna!

Stort tack//Daniel Freland och Alexander Lindgren!