Marulk Och Artrikedom i Nappstraumen

Slutet av veckan i Nappstraumen visade sin artrikedom med härligt resultat av flertalet olika arter och lite större torskar! 

Söndagen levererade kanonväder och båtarna vände sig ut mot yttersidan och började fiska direkt, fisken stod längs med botten och var småtjuriga vilket ledde till att fisket var relativt segt i början av dagen, denna dag var det även makrill i stora stim som cirkulerade runt båtarna, under dagen hade gästerna gassande sol och varmt väder. I solens sken landades det flera torskar, sejar, koljor och självfallet en och annan lubb. Fin storlek på fiskarna med torsk och sej i storleksklassen runt 7-9 kilo fångades under denna dag.

Måndag vände sig vinden och blåste på lite extra men detta stoppade inte våra gäster från att testa på sig fisket. Det flesta båtarna åkte ut senare under dagen för att känna på lite mer utav kvällsfisket, detta visade sig var en riktigt bra ide. Under kvällen kom det upp flertalet fina torskar med toppvikter på 14, 13, 12,5kg samt flera runt 10kg! Även sejen visade sin fina sida och det kom upp flera större individer där med. Ena gruppen testade på lite av rödspättafisket där de belönades med stilla vatten då de sökte skydd från vinden i en mindre vik, även spättorna var på hugget och en till art under veckan var fångad. 

Under tisdagen och veckans sista fiskedag visade det sig att vinden var ännu hårdare vilket resulterade i svårt fiske men fisken var på plats och fina matfiskar fångades under dagens fiske därav torsk och sej. Även en ytterligare spännande och mystisk fisk fångades och den mytomspunna marulken lyckades våra holländska gäster att lura upp i båten, denna i mindre format men ack så spännande art att få på kroken!

Vi får tacka våra gäster för denna vecka och laddar upp inför nästkommande gäster att få känna på spöböj och förhoppningsvis kanonväder samt fiske! 

Best Regards / Didrik Stavervik, Calle Hjelm, Johan Mikkelsen