Bra avslut på förra veckan med gänget på Å

Vi på Å har haft en tävling under de senaste dagarna med mycket spänning som ni kan läsa på våran senaste rapport från Å. 

Det har varit fullt rullning även efter tävlingen. Folket här har blivit ännu mer taggade på att fiska hälleflundra efter resultaten efter tävlingen kommit ut.

Nu kan alla deltagare fiska mer avslappnat och ha en riktigt bra avslutande vecka.

De avslutande dagarna blev det mer snack på radion och alla var mer öppna med hur fisket går. Några båtar begav sig ut på hälleflundra fiske igen. Många fiskar rapporteras in mellan 80-120cm Men det är en rapport som sticker ut lite extra. En stor marulk har kommit upp i en av båtarna. Detta är väldigt ovanligt att vi får på kroken. Men ännu ovanligare är det storleken på marulken! Vi fick tyvärr aldrig något mått eller vikt på denna fisk. Men vi ser på bilderna att denna fisk är väldigt stor! 

Vi i guidebåten hade mer avslappnat fiske, och med Chris och Paul från Sportquest i båten ville vi samla in lite mer filmmaterial till kommande fiskefilm. 

Vi testade att släppa ned en water wolf, som är en undervattenskamera som man kan titta på filmaterialet efteråt, när man kommit in till land och kopplat upp sig på en dator.

Vi väljer att lägga oss i en väldigt beprövad drift där både mängdfiske och väldigt stora hälleflundror kommit upp.

När vi kommer hem senare på kvällen och startat datorn för att spana på vad som verkligen hänt under driften, så får vi se något otroligt.

Redan efter 40minuter i vattnet med kameran, så kan man räkna till 21 hälleflundror som varit inne i kamerans synvinkel! 

På våran destination Å har vi ett helt otroligt fiske efter hälleflundra. Helt perfekta förhållanden för både meters fiskar till riktiga monster!

Till nästa gång. Tight Lines!

Marcus Pettersson, Alexander Lindgren