Torske race, spekkhuggere i fjorden å mange heftige opplevelser!. -Vesterålen

De første fiskedagene for denne ukens gjester, har vært svært innholdsrike. Med ett tidvis meget godt fiske, med korte men ekstremt effektive hugg perioder. Det har kommet opp flere store torsker og seier opp mot 12 kilo! Uer fisket har levert godt å det har også blitt landet noen kveiter med en topp på 95cm. Vi har også sett spekkhuggere hver eneste dag vi har vært ute, også helt inne i fjorden ved campen!

Det ble en grytidlig morgen første fiske dag. Med godt over 20 grader i skyggen å speilblankt hav ble det en fantastisk kjøretur ut til de gode Torske plassene våre. Det tok kort tid før det var full action i båten da vi traff rett på en stor stim med seier i 8 kilos klassen. Under seien sto også torsken klar til å sluke i seg det vi serverte de. Etter noen timer med en ordentlig god hugg periode fikk jeg øye på store mengder med spekkhuggere som tydelig jagde makrellen rundt. De omringet de i en stor ring, før de til slutt fikk samlet makrellen i en tett stor stim. De hoppet å slo med finnene for å slå ut så mange makreller som mulig. Det er vanvittig kult bare å få se spekkhuggere, men å få se de jakte på nært hold er noe helt eget!

De neste dagene ble tiden brukt på kveite å uer fiske. Det ble to kveiter med en topp på 95cm, å vi hadde ett veldig bra uer fiske med flere fisker rundt 3 kilo. Båt 6 kunne også rapportere om ett godt fiske med noen kule fangster som steinbiter, flotte torsker å noen gode kveite hugg!

Vinden øker de neste dagene å det skal regne en god del, men gjestene og jeg er klare til å kjempe på! Det blir spennende å se hva resten av uka har å by på!

tight lines//

Alexander Brøther