181cm kveite i toppen, 15+ torsker og ett monster mistet ! -Vesterålen

Trope varmen fortsetter, å fisket fortsetter bare å levere. Torskefisket har vært riktig bra denne uka med god snittstørrelse, Storseien har heller ikke nølt med å sluke det våre gjester har valgt å servere de. Det har også kommet opp flere fine kveiter denne uka med en topp på 181cm og en enda større som ble mistet under landing. Spekkhuggerne har vært svært tilstedet denne uken også! De har vist stor interesse i båtene våre å vi har hatt de helt oppe ved båt kanten.

Mandag og tirsdag brukte våre hollandske gjester mesteparten av tiden på torsk og kveite fisket. De rapporterte jevnlig om store torsker opp mot 16kilos klassen og flere bonus kveiter med en topp på 117cm under torskefisket. Våre hollandske gjester hadde også lykkes med å kroke, fighte å få opp en monster kveite, som på film så ut til å være rett i underkant av 2m! Men når de forsøkte å lande kveita så lykkes de ikke å få dratt kroken igjennom. Noe som resulterte i at fisken gikk bananas ved båt kanten. Fisken kom seg løs fra kroken, å svømte ned mot dypet igjen..

Jeg tok hadde med meg våre britiske gjester for å fisket kveite. Jim i den andre båten med hans gjester, fulgte også like etter. Vi fisker ett området der det har blitt tatt noen riktig fine kveite før. Det blir ett par drifter uten altfor mye action. Plutselig begynner knarren på snella til Pete, å lage ett vanvittig leven. Jeg snur meg om å der står stanga med ett godt bøy også. Pete skrur på bremsen å begynner sveive inn fisken. Når han får begynt å lagt press sier det bare stopp. Jeg skjønte med en gang at denne fisken var riktig stor! Fisken nekter å flytte på seg å den bare glir langs bunnen etterfulgt av noen riktig fine hoderistinger som Pete sent vil glemme. Fighten ble ordentlig brutal ettersom at hver gang Pete begynte å få den nære overflaten ruste den bare hele veien ned igjen. Dette repeterte seg syv ganger før jeg kunne omsider få sikra fisken. Fisken ble målt til 181cm å blir også Petes første og største kveite!

Like etter lander vi også en fisk på 84cm som en blir en pen bonus fisk. Jim som fisket like ved kunne også rapportere om en fin kveite på rundt 100cm like etter. Vi hadde flere gode kontakter denne dagen og noen større som ikke ville følge med hele veien opp

Etter en liten stund ville gjeste i båten min prøve å seg en ordentlig stor torsk også! Jeg flyttet meg til en plass vi har fått noen virkelig finere torsker før. Kun en og en halv nautisk mil unna. Gjestene slipper ned jiggene å det tar rett i underkant av 2 minutter før Carl får på en ordentlig fin torsk på 15 kilo!

Etter en virkelig adrenalin fylt dag satte kursen hjemover. Rundt 15minutter unna campen møter vi en stor flokk med jaktene spekkhoggere. De lekte og sirkulerte rundt båtene våre før de omsider satte kursen mot dypere vann igjen. Men for en opplevelse og for en avslutning på uken!

Vi har allerede tatt imot våre nye gjester og er klare for enda en fantisk uke! Vi vil også takke våre gjester fra forrige uke for mange uforglemmelige opplevelser.

Tight lines//

Alexander og Jørgen