20 kg+ torskar och flundror från Nappstraumen

Skreifisket har bara blivit bättre och bättre den sista tiden och de nya gästerna fiskade sig nöjda redan efter de två första dagarna här i Nappstraumen. Flera runt 20 kg klassen har rapporterats mellan båtarna med största på 21,5 kg. Det har också varit en blandning av kusttorsk och skrei men överlag ett riktigt bra torskfiske. En kombination av att mer betesfisk har kommit närmare kusten där skreien har följt efter samt att vi äntligen fått lite bättre väder vilket gör att vi kommit åt platserna där skreien har varit. Vår guide Calle hade sina vänner på besök och lyckades lura upp flera fina flundror runt metern under förra veckan och sista dagen hade dom även ett sjukt torskfiske på norrsidan. På vägen hem fick de även besök av en flock späckhuggare. En perfekt avslutning för hans vänner. Bilderna nedan talar sitt egna språk…

Den här tiden på året så är mängdfisket verkligen otroligt bra, flundrafisket brukar också komma igång rejält i April månad. Flera flundror runt metern har fångats både i Nappstraumen samt på norrsidan. Idag valde också många båtar att rikta fisket efter flundra då fryslådorna redan var fyllda med fin torsk så mer om hur det gått kommer i nästa rapport. Solen har skinit här i Lofoten och det har verkligen varit några fina dagar på havet.

Späckhuggare har också skådats vid ett flertal tillfällen vilket är ett mycket trevligt inslag till fiskesemestern. Nu väntas dock lite sämre väder så kommer nog bli mer inriktat på flundrafisket i närområdet.

Bild tagen av Johan Appelgren

Vi tackar förra veckans gäster för några fina dagar och gratulerar de nya gästerna till en glimrande start på veckan.

Mer rapporter kommer från oss här i Nappstraumen/Lofoten.

//Johan Mikkelsen & Calle Hjelm