Et riktig bra torske fiske på Vesterålen!

Mange forbinder jo Vesterålen med ett riktig godt torskefiske. Den smått berømte langturen vår er der vi vanligvis bruker å hente de aller største, men det har ikke vært tilfelle den siste uken. Vi har ikke behøvd å kjøre med enn 40 minutter fra campen for å ha et riktig fantastisk fiske etter den populære matfisken. Det har den siste tiden rent inn meldinger fra våre gjester om store fangster med mange store torsker, som har vært godt over 20 kilo. Gjennomsnittsstørrelsen har vært skyhøy og det har vært mye spenning i luften før man drar ut til hvert fiskepass.

Patrick som er gjest i min båt fikk gleden av å dra opp en rugg av en torsk på 125cm, som veide 20kilo! Utover det har det blitt tatt torsker opp mot 135cm som var godt over 20 kilo. Det har også blitt tatt mye 15+ utover dette fordelt på alle båtene. Om ikke torsken hugde nærmere bunnen så tok storseien gledelig agnene i mellom vannet. Det ble landet flere pene seier opp mot 8 kilo.

Det har ikke betydd noe som helst hva vi har servert torsken den siste tiden. De har gledelig tatt alt fra små pilker til store agn fisker. Vi har funnet de fra de grunneste kelptopper til de litt dypere rennene fra 80m. Vi har også truffet på flere litt større stimer med pelagisk jaktende torsk som elsket når vi fikk litt mer fart på jiggene! Utover dette har det kommet opp flere kveiter med en topp på 137cm, hyser på over 4 kilo og flere fine uer!

Vi ønsker alle våre gjester takk for en fantastisk uke! Vi i har allerede startet uken med nye gjester på campen, og det har allerede kommet flere store fisker, så følg med på neste oppdatering!

Tight lines// Alexander og Jørgen