155cm + Penn Festival med Cordes Travel i Nappstraumen

Denna vecka har vi besök utav vår samarbetspartner Cordes Travel från Nederländerna som hyrt hela campen i Nappstraumen där dom har sin årliga Penn Festival arrangerat utav Raffie och Linda. En trevlig tillställning där de holländska gästerna får följa med hela vägen med ett välorganiserad resa där allt är klappat och klart. Väl på plats har dom mötts utav våra guider Calle, Daniel och Marcus som guidat dom under de första dagarna här i Lofoten.

Vädret har varit fint så det har riktat fisket på nordsidan Lofoten och rapporterat om stora mängder sej som fyller grundtopparna längs hela kusten. Torsken har stundtals varit riktigt bra också men med markanta huggperioder. Ibland finner man fisken men det är nästintill omöjliga att få till hugg för att sedan någon timme senare skifta helt och man får uppleva ett riktigt torskrace. Bra genomsnitt vikt på torsken med största runt 16 kg.

Calle rapporterar även om ett par lyckade hälleflundrasatsningar i Nappstraumen där han själv guidat upp en på 134 cm samt en på 130 cm samma dag. Bägge två tagna på riktigt grunt vatten. Dagen efter lyckades de även lura upp på 123 cm, även denna i Nappstraumen. Marcus berättar också om en riktigt stor flundra som dem tyvärr tappade.

Efter dessa fina fångster så var det ett båtlag som frågade Calle hur han gör och vart dom ska fiska för att öka deras chanser att få en hälleflundra. Calle delar som alltid med sig av sina bästa tips och trix och inte långt efter så ringer dom och berättar att dom precis landat och släppt tillbaka en hälleflundra på 155 cm och även denna tagen på riktigt grunt vatten. En fantastisk fisk och Nappstraumen visar ännu en gång vilket fantastiskt fiske vi har bara ett stenkast från campen. Vi på NSA gratulerar till ännu en fin drömfisk!

Vädret ser ut att vara stabilt så vi räknar med fler rapporter inom kort från vår camp Nappstraumen i Lofoten.

//Calle, Marcus och Daniel