Många häftiga upplevelser trots dålig väder här i Nappstraumen

Denna veckan har verkligen dominerats av dåligt väder med hård vind, snö, regn och stor vågor. Gästerna på campen har dock krigat på och fiskat en del på sydsidan där förhållandena har varit bättre. Det landades torsk upp till 17 kg och en hel del sej runt 4-7 kg klassen på sydsidan. Det berättar också om otroligt mycket späckhuggare i området där minst något båtlag träffat på dom varje dag under veckan. Dessa familjer av späckhuggare patrullerar längs kusten av Lofoten och har gjort det under många år och som tycks bli fler i antal för varje år som går. En otroligt mäktig syn som förgyller fiskedagen här i Nordnorge.

I lördags så kom äntligen vädret som alla väntat på, vinden droppade och de stora dyningarna var inga problem att åka ut och fiska i även om vissa blev påminda om sjösjukan som kom smygandes. Båtarna tog siktet på nordsidan med dessa förutsättningar och fisket var helt fantastiskt med torskrace och stora stim av storsej, en annan kolja och bleka fångades också under dagen. Gästerna körde på tills armarna hängde ned till knäna och de kunde sedan rapportera torsk upp till 17 kg samt storsej upp till 12 kg samt kolja, bleka och någon bonusflundra under dagen. En dag som verkligen räddade denna vecka som annars präglats utav tufft väder.

Oftast räcker det med en bra dag på havet för att man ska komma tillbaka med flera nya personliga rekord och häftiga naturupplevelser man sent kommer glömma. Vädret är något vi tyvärr inte har kontroll över men Nappstraumens visar ännu en gång sin styrka av att vara placerad i ett väderskyddat område med möjlighet att fiska på den sida av Lofoten som har bäst förutsättningar.

Varmt välkommen till Nappstraumen,

//Calle Hjelm & Marcus Pettersson

V