Vesterålen fortsätter att leverera och fisket för oss tillsammans

Vesterålen fortsätter rapportera fina fångster med både stortorsk, hälleflundror och helt fantastiskt långafiske!

Denna vecka har vi haft en härlig mix av fiskesugna gäster från både Frankrike, Nederländerna, England och Sverige. Oavsett nationalitet så var alla här av samma anledning – Att få uppleva den fantastiska artfisket som finns här i Vesterålen med bland annat chans på stortorsk, storsej, hälleflundror och samt att få uppleva det där långafisket som ska vara en klass för sig.

Veckan inleddes med helt fantastiskt väder, spegelblankt hav och självklart en långtur ut till en av våra favoritplatser som går under namnet V-berget. En plats där allt kan hända, där man har chans på både storsej, stortorsk och storflundra. Det är också platsen vi haft det helt fantastiska långafisket tidigare. När guiderna Håkon och Alexander hälsat alla gäster välkomna och informerat om morgondagens plan så var minst sagt gästerna taggade till tusen. Tillsammans åker dom ut i en konvoj ut mot denna fantastiska plats. En lång båtkörning men som visa sig vara värt varenda sekund som så alltid. Trots en relativt trög start så vände lyckan när det blev lite mer fart i vattnet och rapporterna började dugga in. Flera fina torskar landades utöver dagen med en topp på hela 20 kg! En och annan storsej lurades upp men sedan visade guiderna vägen till den berömda långaplatsen. Som så alltid så hugger det direkt när man prickar rätt. Långan står väldigt koncentrerat och det gäller verkligen att placera båten helt korrekt för att man ska träffa dom. Men det fina är, så fort du träffar rätt så går det nästan inte att misslyckas. Det fångades ett gäng riktigt fina långor med topp på 17 kg!

När gästerna kände sig mätte på både torsk- och långafisket så bestämde sig några utav båtarna för att göra ett mer riktat flundrafiske lite närmare campen. Ett beslut som visa sig bli väldigt lyckat då den svenska gästen Tommy smackar på en grym flundra på hela 156 cm, en minst sagt magisk start för gästerna!
Även vår nya guide Alexander guidade upp en fin flundra på 130 cm innan de valde att avsluta denna magiska dag på havet och styrde kursen mot campen.

Nästa dag bjöd på ett spegelblankt hav med endast lite svag vind. De flesta valde att rikta fisket efter flundra denna dag då armarna hängde långt ned till knäna efter gårdagens långtur. De flesta valde att rikta fisket på västsidan där vi tidigare haft riktigt bra flundrafisket och där de två stora flundrorna fångades under första dagen. Fina förutsättningar men flundrorna var riktigt svåra denna dag. Fransmännen lyckades dock pricka rätt och landade både en på 105 cm samt en på 85 cm. Lite kusttorsk och sej fångades också denna dag men annars var det relativt få rapporter. En skön dag där många fick återhämtat sig från första dagens långtur. Något man inte bör underskatta, långa dagar på havet känns i både kropp och sinne.

Lördagen så började det blåsa. Alexander som var ute och guidade berättar att de åkt till ett av våra säkra flundraplatset inte långt ifrån campen och där small det på något bättre redan på första driften. Tyvärr slog den sig fri endast ett par meter ifrån båten. Hur stor den var vågar han inte säga men att det var en bättre fisk det var det inget snack om. De fortsatte fisket med de kunde se hur vädret snabbt började ändra sig till det sämre och efter knappt 2 timmars fisket så var dem tvungna att avbryta fisket och åka tillbaka till campen.

Även söndagen så var dem starkt begränsade utav vädret. Några trotsade vädret och gick ut i Jörnfjorden där ytterligare en flundra tyvärr tappades vid båtkanten. Det är dock ett bra tecken att man bara ett stenkast från campen har chans på flundra. Detta var nått som de övriga gästerna fick nys om. Tyvärr blev dem inblåsta helt under måndagen. Men sista dagen så kriga dom sig ut i Jörnfjorden och denna gången var det flera båtar som riktade fisket efter flundra bara några minuter ifrån campen. Det visa sig att det skulle bli succé trots det hårda vädret som begränsat dom under de sista dagarna. Britterna lyckades landa en riktigt fin flundra på 132 cm men holländarna kontrade med två fina, där den ena mättes till 82 cm samt en topp på 137 cm! Dessa tagna på endast 7 meters djup och den heta metoden med att spinnfiska efter dom. Har ni inte testat spinnfiske efter flundra tidigare så är det verkligen nått som visat sig gång på gång vara en riktigt effektiv metod.

För er som vill köpa utrustning inför detta fiske så finns nu allt på vår webbshop www.seafishingtackle.se men som alltid så har vi det mesta som kan tänkas behöva för er vistelse i vår fysiska butik på plats också.

Trots det dåliga vädret i slutet på veckan så kom det upp en hel del fina fiskar och stämningen kunde inte varit bättre på campen efter den magiska inledningen. Att det sedan styrdes upp en BBQ där samtliga grupper samlades och delade med sig av sina fiskehistorier och skålades mellan varann var bara ännu ett tecken på att oavsett nationalitet så för sportfisket oss tillsammans vilket skapar en underbar atmosfär där alla är välkomna.

Vi tackar alla gäster som varit hos oss här i Vesterålen och önskar nästa gäng varmt välkomna!

N