Tufft väder i slutet av veckan här i Nappstraumen

Denna vecka inleddes med kanon väder, bra mängdfiske på torsk, sej och en och annan flundra. Men sen kom ovädret som begränsade fisket till sydsidan och närområdet.
Ett par båtar testade lyckan på flundran men med väderomslaget så tycks flundrorna bara simma upp för att titta på betena för att sedan vända ner igen.

Ett par båtlag rapporterade om fina stim med storsej mellan 5-9 kg på sydsidan och det har också varit otroliga mängder sej tidigare i veckan på nordsidan. Gästerna har då kört lite lättare utrustning och har således haft riktiga kul med storsej race. Några utav gästerna lyckades även fånga sej på fluga. Små beten i form av sandeels har fungerat riktigt bra.

Det har också kommit upp en del torsk men även dessa har varit svårflörtade så fort väderomslaget kom. Som tur var fick vi några fantastiska första dagar denna vecka som gästerna sent kommer glömma. Flera båtar fick också sällskap av en stor flock späckhuggare vilket alltid är ett trevligt inslag på resan.

Vi tackar Cordes Travel för ett väl genomfört Penn Festival där många fick putsat på deras personliga rekord under veckan och fina priser som har delats ut till dem som lyckats bäst under veckan.

Nu laddar vi för en ny vecka med nya taggade gäster!

Tight lines,
Calle och Marcus