Knölvalar, Hälleflundra,Torskar i Nappstraumen!!!

Dom senaste dagarna så har det kommit upp en hel del med torsk dom flesta har legat runt 5-6 kg. Det har även kommit upp ett par torskar över 10 kg. Hälleflundra fisket har verkligen dragit igång på dom grunda områdena och även i Nappstraumen som bara ligger 2 minuter från bryggan. Det har kommit upp ett gäng flundror över 80 cm även någon på 120 även riktigt fin fisk på 158 cm som en av våra skånska gruppen stod för. Det har även varit späckhuggare och knölvalar runt båtarna för oss. Det är svårt att vara på en bättre plats en på lofoten när det är magiskt väder och ett kalasfiske även så har man valar som man ser under båten.

En av våra skånska grupper som vi har haft på besök under denna veckan har lyckats riktigt bra med flundrafisket dom senaste dagarna har i Nappstraumen. Dom har lyckats peta upp ett flertal fiskar över 80 cm och även en bra hälleflundra på hela 158 cm grymt bra jobbat av dom. 

Vi har även en annan skånsk grupp på besök som vår guide Calle var ute med en dag för att leta upp lite torsk. Fisket den dagen var svårt men det kom upp en hel del fisk med en topp fisk på 12 kg. Samma grupp har även lurat upp en och annan Hälleflunda med en topp på 120 cm. 

Det blev en fantastisk avslutning för dom grupperna som har varit och besökt oss här i Nappstraumen. Det dök upp en hel familj av knölvalar som cirkulerade och gjorde cirkuskonster för dom flesta båtlagen. Det var en fräck naturupplevelse har på Lofoten.

Vi hoppas att väder prognosen håller i sig och att det även blir en grym vecka för dom kommande gästerna. Nu gör vi i i ordning campen och ser fram emot den kommande veckan!!

Hälsningar// Calle och Marcus