Nordostlig vind med en mix av arter i Nappstraumen

Denna veckan så är Raffie och Linda tillbaka från den holländska resebyrån Cordes Travel med en ny Penn Festival. Ett trevligt event där många utav de holländska resenärerna har bokat in denna vecka för att få extra tips och trix under veckan då många aldrig tidigare har fiskat i Nordnorge. Cordes Travel anordnar även en tävling för veckan med fina priser som för samman alla nya resenärer och skapar extra spänning under veckan.

Det har varit en mix med fångade arter från de olika båtlagen då vissa har riktat in fisket efter rödspätta ena dagen och andra efter bleka med lättare utrustning samt såklart det vanliga fisket ute på yttersidan Lofoten efter torsk och sej. Vädermässigt så har det varit kallt men fint väder. Den nordostliga vinden har tagit med den kalla sibiriska luften men vad gör det när solen skiner och fisken nappar.

De båtar som har riktat efter rödspätta har haft ett riktigt trevligt fiske inte långt ifrån campen med toppfisk på hela 56 cm. Ett fiske man inte får missa när man besöker vår camp här i Nappstraumen. Som vanligt så släpps de flesta tillbaka för att bevara det fantastiska fisket som vi har men självklart tas någon upp för den kulinariska upplevelsen på kvällen.

Ett par båtlag testade även på att spinnfiska efter den urstarka blekan som uppehåller sig runt skär och grynnor. Ett fiske man också bör få uppleva när man är uppe i Nordnorge. Fisket går till att man placerar båten nära skär/grynnor och kastar med mindre jiggar som du sedan fiskar in över kelpen. Huggen är ofta brutala och med den lätta utrustningen så blir det ett riktigt action-fyllt fiske.

De övriga båtarna har åkt ut på nordsidan och riktat fisket efter torsk och sej. Även om fisken har visat sig i stora mängder på ekolodet så berättar guiderna Calle, Marcus och Kristian att fisket har varit svårt de första dagarna. En hel del fisk har fångats men de har inte riktigt funnit de stora individerna och de har också varit tvungna att leta en hel del innan de prickar på fisk som har varit aktiva. Värt att nämna är att det har ändå fångats torsk upp till 12 kg, sej på ca 12-13 kg samt någon bonus hälleflundra.

Den nordostliga vinden ser ut att vrida över till mer sydliga vindar nu, med detta hoppas vi på mer värme och ännu större fiskar. Vi är bara halvvägs igenom denna vecka så mycket kan fortfarande hända! Följ våra nyheter på vår hemsida eller på vår Facebook sida för att ta del av dem senaste fiskerapporterna.

Varmt välkomna till Nappstraumen i Lofoten

D