Tuff start, men nu en kanon avslutning på senaste veckan!

Vi på Å har haft en tuff start på året när det kommer till fisket. äntligen veckan som var släppte det för oss men inte helt till en start.

I början av veckan tillsammans med Jean och Sebastian Geijerstam hade vi tuffa väderförhållanden så pass att vi fick riktigt restriktiva områden att köra på. Dag 3 hade vi en lucka på ett par få timmar att pröva lyckan vilket vi självklart tog och gjorde det bästa av situationen och körde ut. Vi hann med en 30-40 minuter intensiv huggperiod som gjorde oss exalterade inför de 2 sista dagarna i veckan. Söndag morgon kl 08´00 kör vi ut på ett mycket stilla hav efter ett par dagars blåsande, vi hade tur att vinden lade sig kvällen innan vilket gjorde att vi slapp nästan all gammal sjö och vi kunde njuta av dagen till fullo. 

Vi fyllde våra lådor med fin Torsk, lite mix av skrei och kust torsk men väldigt fina fiskar oavsett. Efter lunch gjorde vi ett kortare försök på hälleflundra utan resultat denna gång.

Inför sista dagen så önskade herrarna i båten att vi skulle försöka med att få med oss en flundra hem också. Sebastian känner sig tyvärr lite febrig denna morgon så han stannar hemma men jag och Jean följer planen och ställer siktet på kveiten. Redan första driften tappar vi en fin fisk precis i ytan innan landning men inga onda ord för det och humöret är på topp. Det dröjer lite nu innan vi får nästa hugg men då sitter det ordentligt och Jean kan efter kortare fight landa sig ett nytt personbästa på hälleflundra på 116 centimeter, kort efter får vi en fantastisk flundra till lite mindre men väldigt härligt hugg. 

vi körde på någon timme till och hade en kontakt men inget mer in i båten innan vi väljer att köra hem och avsluta fantastiska dagar i solen. 

Nu har vi lite lugnare vecka framför oss men mer kommer komma härifrån inom en inte alltför lång framtid!

Tight lines från Å! 

Alexander Lindgren & Daniel Freland