Kanada

Kanada är för de flesta personer välkänt som en hockeynation, men är också vida känt för sin slående natur och vildmark som myllrar av liv. Vad de flesta inte vet, är att denna nation också erbjuder ett fantastiskt fiske mitt i den täta skogen, bland höga snötäckta berg och djupa dalgångar. Strax utanför Vancouver rinner den legendariska floden “Fraser” som är den mest välkända platsen för alla störfiskare! I Fraser River och dess biflöden vandrar många miljoner laxar upp varje år för att leka och den vita stören kalasar på romkornen som laxarna gräver ner på flodens grusbäddar under sensommaren och hösten. Efter den stora laxvandringen är klar dör alla laxar i floden och sjunker till botten vilket ändrar störens födoval och nu är det död lax som står högst upp på menyn. Längs hela älven finns enorma populationer av majestätiska örnar som nyfiket håller koll över floden i jakt på nästa byte. En fantastiskt ståtlig syn som ger ett extra inslag i helhetsupplevelsen. Du kommer även stöta på en och annan nyfiken säl längs floden och om turen är på din sida, kan du även skymta både svartbjörn eller pumor som stryker fram längs älven.

Den vita stören kan växa sig mycket stor och varje år fångas fiskar över 300 cm på floden. Fiskarna blir också väldigt gamla och en riktigt stor stör kan vara över 100 år.

Störfisket i Kanada är verkligen något som passar alla! Allt från den inbitna fiskeentusiasten till nybörjaren som är nyfiken på att testa på något helt nytt! Fiskarna bjuder på spektakulära fighter där dem hoppar och bjuder på ett spöböj du antagligen aldrig känt tidigare och det är en upplevelse för livet! Vi fiskar tillsammans med några utav de erkänt bästa fiskeguiderna i området. Det är få fiskedestinationer runt om i världen där man i stort sett kan utlova fiskgaranti och inte nog med det, så är chansen att kroka på en fisk runt 200 cm fullt realistiskt. Faktum är att på våra tidigare resor så har de flesta lyckats överstiga denna magiska gräns där största har mätt in på hela 291 cm! Vår utgångspunkt är Chilliwack som ligger i British Columbia, en stad med runt 85000 invånare som ligger ca 2 timmars bilfärd från Vancouver.