Kanada

Kanada är för de flesta personer välkänt som en hockeynation, men är också vida känt för sin slående natur och vildmark som myllrar av liv. Vad de flesta inte vet, är att denna nation också erbjuder ett fantastiskt fiske mitt i den täta skogen, bland höga snötäckta berg och djupa dalgångar. Strax utanför Vancouver rinner den legendariska floden “Fraser” som är den mest välkända platsen för alla störfiskare! I Fraser River och dess biflöden vandrar många miljoner laxar upp varje år för att leka och den vita stören kalasar på romkornen som laxarna gräver ner på flodens grusbäddar under sensommaren och hösten. Efter den stora laxvandringen är klar dör alla laxar i floden och sjunker till botten vilket ändrar störens födoval och nu är det död lax som står högst upp på menyn. Längs hela älven finns enorma populationer av majestätiska örnar som nyfiket håller koll över floden i jakt på nästa byte. En fantastiskt ståtlig syn som ger ett extra inslag i helhetsupplevelsen. Du kommer även stöta på en och annan nyfiken säl längs floden och om turen är på din sida, kan du även skymta både svartbjörn eller pumor som stryker fram längs älven.

Den vita stören kan växa sig mycket stor och varje år fångas fiskar över 300 cm på floden. Fiskarna blir också väldigt gamla och en riktigt stor stör kan vara över 100 år.

Störfisket i Kanada är verkligen något som passar alla. Allt från den inbitna fiskeentusiasten till nybörjaren som är nyfiken på att testa på något helt nytt. Fiskarna bjuder på spektakulära fighter där dem hoppar och bjuder på ett spöböj du antagligen aldrig känt tidigare och det är verkligen en upplevelse för livet. Det är få fiskedestinationer runt om i världen där man i stort sett kan utlova fiskgaranti och inte nog med det, så är chansen att kroka på en fisk runt 200 cm fullt realistiskt. Faktum är att på våra tidigare resor så har de flesta lyckats överstiga denna magiska gräns där största har mätt in på hela 291 cm!

Vår utgångspunkt är Harrison Hot Springs som ligger i British Columbia, en liten stad på knappt 1500 invånare som ligger vackert beläget i den sydliga delen av Harrison Lake med dess otroliga natur precis utan för hotellet. På detta hotell kan du också avsluta en hård fiskedag med att glida ner i hotellets spa med dess naturligt uppvärmda pooler, en perfekt avslutning för att mjuka upp ryggarna inför nästa dags fiske. Båtarna ligger också precis framför hotellet och fisket startar bara någon minut bort i Harrison River samt ut i Fraser River.

Från Vancouver till Harrison tar det ca 2 timmar med bil.