+150 cm Flundra, Späckhuggare och bra Torskfiske!

Denna veckan har bjudit på ett fantastiskt fiske på ett spegelblankt hav på Lofoten. I början av veckan så var det en grymt väder så många av båtarna åkte norrut,det visade sig vara en bra ide för det var ett bra fiske med mycket fisk mellan 8-10 kg även några topp fiskar runt 15 kg och uppåt. 

De sista dagarna så har det varit utspridda satsningar för båtarna, det är några som har fortsatt med torsken och några andra har krigat på efter hälleflundra. Torskfisket var stabilt för de flesta båtar, men de fick vara beredda på att köra lite båt och leta upp stimmen men med ett bra tålamod och lite anamma så lönar det sig. 

Det är en grupp som har krigat på i vind och regn för att lyckas fånga hälleflundran. De har fått prövat sitt tålamod med ett fint resultat i slutändan. De lyckades landa en fin hälleflundra på 155 cm och en på 130 centimeter, även så fick de någon mindre under dessa dagar.

Det har även varit en späckhuggarfamilj som har visat sig för ett flertal båtar nu den sista dagen ute på havet. Det var ett bra avslut på veckan,nu hoppas vi att kommande veckan börjar lika bra som förra veckan avslutade.

Hälsningar // Calle & Kristian