2024 Å är igång!

Som sagt så är vi igång med en mjukstart på Å, Med våra Å veteraner Far och son Geijerstam. Vår första dag var tuffa förutsättningar där vi krigade på i vågor och vind med ett godkänt resultat den dagen där vi fyllde på i fryslådan med god vandrings torsk. 

Dag två var vi inblåsta där vi körde lite återhämtning den långa första dagen. 

Dag 3 körde vi ut på platsen vi fick större delen av torsken vår första dag. Först såg vi ganska lite fisk i första vändan där vi sökte för att leta oss lite runt i området tills vi fann stimmen. Från första hugget så bara fortsatte det att hugga konstant under de första 2 timmarna men med ömmande armar och mjölksyra så tog vi en välförtjänt paus med lite mat och kaffe för att sedan fortsätta lite till innan vi sakta körde hem för denna dag. 

Dag fyra har vi lite tråkig vind igen som gör det omöjligt att komma till de fina områdena som vi fiskat på nu dessa dagar och så laddar vi batterier inför vad som komma skall. Som många av er nu har hört och läst om så har vi lite nya regler att följa oss av i Norge med att vi inte får lov att rikta fisket efter vår berömda hälleflundra mellan datumen 20 december – 31 mars, Men måndag 1 April så har vi premiär för 2024 av årets första fiskepass efter hälleflundra så återstå att se hur detta går då vi fortfarande har lite vind kommande dagar men något ska vi nog kunna hitta på här på Å.

Alexander Lindgren & Marcus Pettersson

Tight lines Å