Torsken biter på och Rödspättorna är på plats i Nappstraumen

Vi har inlett en ny vecka på Nappstraumen där vi med bra prognos för veckan hade höga ambitioner för fisket. Redan på Onsdagen när de första gästerna anlände på campen så skyndade sig ett par båtar ut på havet för ett eftermiddagspass på torsken och lyckades dra en del torsk på de få timmarna dom fick. Förutom en fin största torsk på 18 kilo så hade Martin och gänget en flock med späckhuggare som kom in för att inspektera båten.

Den fina prognosen skulle komma till att ändras inför de kommande dagarna och vi har nu haft det lite tufft att ta oss ut, det löste vi dock med att köra en riktigt rödspätta satsning under fredagen. Vi fick en hel del rödspätta så alla var nöjda med ett roligt fiske där vi även fick se ett gäng fina rödspättor fångas mellan 50-57 centimeter. Igår och idag så har vi dock kunnat bege oss söder ut i jakt på torsken och med ett lyckat resultat för igår hittade vi en ordentlig uppsamling med torsk som hade tryckt in nära land och vi har haft ett riktigt roligt torskfiske med bra mängd fisk och lite fina toppfiskar i 15-18 kilos klassen.

V

Vädret kommer till att bjuda på en hel del vind under morgondagen, men då det imorgon är 1a april så öppnar officiellt hälleflundra fisket igen och vi kommer förhoppningsvis kunna fiska hyfsat skyddat från vinden i närområdet och med lite flyt kanske få fighta en och annan rejäl plattfisk som vi har längtat efter. Så imorgon blir en riktigt spännande dag och vi hoppas att dom stora platta fiskarna är på hugget.

Tight Lines