GALET STORflundra fiske fortsätter i Nappstraumen! (218cm i topp)

Nappstraumen hösten 2023 börjar lida mot sitt slut och vi är nu inne på de sista 2 dagarna med gäster. 

Vilken avslutningsvecka det har varit, inledningsvis hade vi lite svårt fiske förra veckan med några enstaka flundror landade i båtarna då strömmen var trög och fiskarna lite inaktiva. 

Helgen och fullmånen närmade sig och strömmen började tillta ordentligt och det brukar ge resultat sedan tidigare erfarenheter. Både jag och Calle var redo att lämna hamn med våra båtar fredag morgon med inställning efter ett par dagars svårare fiske att vi ska pröva ett område det fiskats ganska lite i och är o fiskat sedan tidigare vecka, men som inte ligger allt för långt bort från campen.

När vi började rigga upp på spottet så kastar jag ner en betesfisk på första spöt så fort som möjligt, riggar upp sej nummer två och medans jag riggar det sista spöt hör jag hur Daniel säger ”It´s a GIANT halibut under the boat, I think he took my bait now, YES I believe I got him now”. Allt detta inom 45 sekunder från vi började fiska och helt inne på 6 meters djup i kristallklart vatten var det som att stå och titta på hela händelsen i ett akvarium!! Bland det mäktigaste jag någonsin upplevt fiske mässigt. 

Efter en häftig och intensiv fight på det grunda vattnet så lyckades vi tillslut landade årets största flundra här i Nappstraumen. Fisken mättes in på hela 218 centimeter!!

Några minuter efter vi släppt denna fisk får vi rapport från Calle att de landat deras första för dagen, en fin fisk på 122 centimeter, sedan minuten senare så ropar båt 4 de krokat och landat en fin fisk på 118 cm. Området kändes glödhett och visst var det så. ca 45 minuter senare får vi i vår båt ytterligare ett bra hugg på ett av spöna och en riktigt rolig fight inleds igen på det grunda vattnet. Denna gång fick vi en mycket fin fisk på 144 cm. Tidvattnet började sakta avta och skulle strax vända och ta fart igen, lite långsammare fiske ett tag men så kom vändningen och bara minuter in i den var det återigen dax i vår båt för ett tunggung. Tredje fisken för dagen skulle visa sig återigen vara en drömfisk som mätte hela 159 centimeter och fick efter en välförtjänt fotografering såklart släppas tillbaka igen.

Kort efter detta bestämmer jag att vi ska göra sista timmen i närheten av kampen, just utanför hamnen. Denna förflyttning skulle visa sig ge utdelning väldigt kvickt då två fina matfiskar kom in i båten på sista driften för dagen. 

Kristian Hausken som varit och här och fiskat under veckan var själv i båten under ett par dagar och  befann sig i ett annat område, men även han har fiskat ruggit bra med sjukt fina toppfiskar på 170 samt 152 centimeter och även några till mellan 120-147 cm !!! helt makalösa fiskar. Fisket på hösten kan vara helt magiskt med ruggiga snitt storlekar på fiskarna!

Dagen därpå hade vindarna vänt och temperaturen sjunkit väldigt fort, fisket var helt avstängt på morgonen och kändes ganska segt. Men så helt plötsligt så får vi se en fisk på ekolodet stiga mot en av våra agnfiskar och kan direkt se att detta är en ganska stor fisk, som också högg! Det var ingen tvekan i hugget utan det var bara att dra åt bromsen och sätta press på fisken. När vi får syn på fisken första gången nära båten inser vi att vi återigen krokat ett monster till hälleflundra. Efter en stund så kunde vi äntligen säkra fisken och mäta denna till magiska 188 cm!! 

Efter lite bilder fick även denna dam simma vidare igen. Vi fick en lite mindre fisk mot slutet av dagen, men dagen hade dock för dom flesta varit tuff utan någon vidare action, så vi kunde skatta oss mycket lyckliga efter dessa två dagar med grymt resultat! 

Men som sagt nu börjar säsongen lida mot sitt slut och om vädret tillåter hoppas vi på att det kan komma några ytterligare pass och uppdateringar från oss guider som är kvar i några veckor till för kursdeltagande i navigation och säkerhetskurser.

Tills dess// Tight Lines från Nappstraumen!

Alexander Lindgren, Calle Hjelm & Kristian Hausken