Höstfiske i Nappstraumen = Rock n Roll! (5 över 150cm på två dagar)

Ja nu är det höstfiske. Under senaste veckan har det fokuserats på hälleflundra i allra högsta grad. Vindarna kan vara tuffa för att komma ut och försöka sig på torsk och sej fiske, men vi har alltid möjlighet att fiska i skyddade områden istället. Denna vecka är inget undantag för höstväder där det blåst snöat och haglat på oss men vi har också fått uppleva några magiskt vackra dagar på Lofoten. Höstens hälleflundra fiske bedrivs större delen på grunt vatten, gärna med agnfisk och jigg i form med spinnfiske. Under den gångna veckan har vi haft en grupp från Linköping på 6 personer på besök och detta är precis vad vi gjort, matat upp flundror på grunt vatten med ett grymt bra resultat!

Under Fredagen i förra veckan så begav vi oss ut och jagade den berömda hälleflundran. I båten under dagen lyckades vi landa hela 8 st med ett par fina matfiskar med en riktig drömfisk på 151cm i topp som fick simma hem igen. Under helgen var det lite värre väder där lördagen fiskade vi halva dagen efter lite rödspätt med några fina som fick se båten innan de fick simma hem igen med toppfisk strax över 2kg. Eftermiddagen gick i flundrans tecken och där landades 2 st med 122 cm i topp denna dag. Söndagen bestämde herrarna för att ta en vilodag och köra runt lite på Lofoten för att utforska och titta runt på den vackra naturen och dess dramatiska berg och landskap. Måndag försökte vi kombinera halva dagen efter torsk men tyvärr inget bättre resultat här då det fortfarande låg dyningar på en bit över två meter på öppet hav vilket alla i gruppen inte var helt överens med, så efter lunch så ger vi ett kortare försök på hälleflundra där vi lyckade anda ytterligare 2 riktigt fina matfiskar i vår båt bara minuter från hamn. Detta gjorde att alla 6 grabbar nu hade fångat minst 1 flundra var under resan och vi hade riktigt höga förhoppningar om tisdagen, veckans sista fiskedag. Nu har också kollegorna Markus, Douglas, Jörgen och Andreas anlänt till napp för att fiska en vecka. De var inte långsamma med att köra ut och pröva sig på fisket i närområdet, och det tog inte lång tid innan man fick ett meddelande med bild på där Douglas landat en grym fisk på 157cm, denna också bara minuter från hamn.

Tisdag morgon var alla laddade till tänderna och vi lämnade hamn i perfekt skottljus för att vara på plats så tidigt som möjligt. Väl på plats dröjer det inte länge innan vi hör riktiga glädjetjut ur båten Calle rattar för dagen, kort efter hör vi att han landat första flundra för dagen som mäter 152 cm. sjuk start! Snart efter i Alexanders båt kommer det 2 riktigt snabba, nästan dubbelhugg på 2 fina matfiskar som mäter 84 och 103 cm. Snart igen hör vi hur det vrålar från Calle´s båt som är lite längre bort vi hör och ser men kan inte uppfatta denna fisk riktigt, men så ropar Calle ut 163 cm. TVÅ över 150 cm i första timmen, Vart ska dagen sluta ? Någon timme gick innan nästa fisk klev på, denna gång ligger Alexander nära kollegornas båt som ser att det blir aktivitet och inser ganska omgående att det är bättre fisk på ingång. Douglas är i farten igen och några minuter senare ropar Markus ut de landat ytterligare en grym fisk till Dogge på 155cm. Sekunder senare så tjongar det till i Asplunds spinnspö och vi ser direkt denna är stor! Sjukt rolig fight inleds men så kommer vi vinnande ur fighten och säkrar nytt personbästa med 1 cm med en riktig drömfisk på 152 cm! Dagen avrundas i våran båt med spinn dubbelhugg med mycket roliga fiskar på 119 samt 121 cm. Calle landar en till i deras båt på 122cm följt av att Dogge fick sig en grym fight av en riktigt stark flundra på 130 centimeter som fightades på gäddfiske prylar! Grym dag på sjön på en lika grym höstdag här på Lofoten Nappstraumen, vilket rock n roll fiske det är nu på grund vattnet på hösten här på Lofoten och än är vi inte klara och den sista stora hälleflundran har inte synat båtsidan denna säsongen.

Tight Lines// Calle Hjelm & Alexander Lindgren