Nytt NSA Rekord på flötmete efter hälleflundra

Hösten har kommit till Lofoten på alla möjliga plan. Denna hösten kom med stormsteg fram. Från en mild skön sensommar till krispig höst / vinter kyla och ny snö på våra fjälltoppar här på Lofoten så kan vi bestämt säga att hösten är kommen. Fisket Ja det har också kommit igång kan man säga! Det har kommit ganska mycket vind under senaste tiden, Men detta är bland det bästa med Nappstraumen på hösten att man kan ofta kunna komma ut och ge det en chans om så bara för någon timme. Torsdagen fiske kom en mindre storm som gjorde att vi 3 båtar avvaktade med fiske till fredag, Men sån pangstart kl 07´00 lämnar vi 3 båtar hamn för att fiska lite längre från napp. Väl på plats tog det inte lång tid innan vi i båt 4 hade första kontakten med hälleflundra. Denna gång fik vi inte krokat fisket men hoppet gick upp om att vi snart ska få chansen igen. Lite drygt timme efter första kontakten har vi återigen en kontakt som vi missar. Minuter senare så sitter däremot första på kroken. En mindre mat flundra på 86 centimeter som fick komma med hem. Strax efter Ropar Calle över radion att de krokat i en bättre fisk inte långt ifrån oss. så vi fick se hur de fick jaga fisken med båten på grundare vatten. Calle lyckas landa och säkra fisken efter en god kamp och denna ståtliga fisk mäts till hela 158 cm. Under tiden som de fotar fisken så fiskar vi vidare i båten och snart smäller det ordentligt i spöt för en an gästerna som stod och spinnfiskade i fören. Väldigt snabbt inser vi att detta är en riktigt fin fisk denna också. Efter en god kamp på spinn prylarna får vi äntligen se och säkra fisken som mäter in på grymma 166cm! Efter foton fick denna snyggt simma hem igen. Det skulle dröja in i det sista igen för oss i båten innan vi fick en ny chans som återigen togs på spinn en härlig meterfisk som denna också fick följa med hem. Calle o Co lyckades i samma stund landa en grym flundra på 122 cm innan det var dax för hemfärd.

Lördag morgon 07´00 både jag o Calle lämnar hamn med lite oro i magen för ett växlande väder lite lugnare vindar på morgon men skulle komma kraftigt in vid lunch. Men vi får ingen fisk om man inte åker ut och prövar. Då med rådande väder så bestämmer vi ju oss för att fiska väldigt lokalt nära campen och oj så överraskade vi snart skulle bli. Redan i första driften och bara någon minut inn har vi en ordentlig rusning på ett av våra flötmeten som ligger 20 meter från båten, utan resultat i första försöket så tar det inte lång tid innan samma flöte igen hugger på. Men nu ligger flötet på ytan väldigt märkligt som att sänket låg på botten Joakim går fram till sitt spö och ska veva för att undersöka, Efter någon sekund tjoar han till det är fisk och han vevar in cirkelkroken ordentligt. Vi inser direkt att detta är modell stor fisk. upp med allt annat och fisken rusar iväg mot ett par stenar vid grunt vatten. Efter kommer vi med båten försöker hela tiden ligga med linan ovanför, efter ca 15 minuter rör sig fisken mot djupare vatten och mot säkrare vatten för att inte linor eller liknande ska gå av. Ytterligare 15 minuter går innan vi kan skymta fisken och direkt efter att kveite kroken sitter inser vi att vi precis landat en riktig drömfisk. Vi ska nu mäta fisken och tumstocken räcker inte till på 200 cm vilket är drömmen för alla hälleflundra fiskare, 216 cm mäter fisken in på och vi kan konstatera att vi har nytt NSA Rekord på Flötmete efter hälleflundra!! Detta blev dagen enda fisk efter att i Calles båt tappat en mycket fin fisk också men som gick loss på linbrott dessvärre. Men vad gör det efter en sådan fisk på morgonen.

Söndag var svårare för mig och Calle medans gubbs i båt 8 lyckades bättre med att landa två fina fiskar i väldigt nära områden.ska bli riktigt spännande att se vad denna höst har att erbjuda i Nappstraumen med denna goa starten!

Tight lines från Napp! Alexander Lindgren & Calle Hjelm